28 April 2010 - IDAG FICK JAG ETT NYTT JOBB



Det är sant! Fyra månader senare!


Gick på intervju på Mr Green idag. I Chiswick Businesspark. Stoooooora kontorshusmed glasväggar. En inbyggd damm med ankor och vattenfall. I was absolutely stunned!
Intervjun var väldigt casual och helt plötsligt avbröt Stina, min blivande chef, mig och frågade om jag ville börja jobba hos dem. Jag ramlade nästan av stolen. En hel vår har jag kämpat och jagat seriösa jobb. Och nu har jag det.
Jag får börja så snart jag slutar på baren, from nästa vecka.

Nu har jag lite ångst över att jag måste tala om för Ebby att jag bestämt mig. Det löser sig, jag ska prata med honom imorgon. :)


Tog lite bilder innan intervjun för jag tyckte att allt såg så fint ut.
Men här ska jag alltså jobba snart. Kontorsråtta ska jag bli. Dricka mycket kaffe!










Fråga mig inte varför det är sånna där konstiga staket utanför varje hus.
Det verkar som att det bara är sån där design!



26 April 2010



Idag var det svårt att vända om dygnet. Om man jobbar hela nätterna två dagar i rad och sedan ska gå upp tidigt känner man sig lite tlött.. Jobbar dagtid under vardagarna som sagt.

Idag ska jag laga något med kycklingfiléer. Funderar på om jag kan sno ihop potatismos för jag är så himla sugen på det. Tyvärr säljer de inget pulvermos på tesco express, så jag får nog göra på riktig potatis. Men då kommer nästa problem - har ingen elvisp! Får se om jag löser det här eller kör på ris som vanligt. :P
























24 April 2010



Igår var det lite kaos i baren. Kom dit vid 9 och bartendern dök aldrig upp, så alla gästerna som kom till baren för att se på Comedy Night stod otåligt å stampade efter alkohol. Jag sprang runt som en yr höna och hade den första halvtimmen ingen växel. Det ledde automatiskt till att jag fick skänka lite chips å ett antal drinkar för att jag inte kunde växla. Alla som var där skänkte sina fickpengar till växelkassan, och jag fick dra en ganska jämn huvudräkning och hittepåpriser. Roligt med fart i baren - men ändå. Synd att inte kunna få ordning på torpet från början. Till slut visade det sig att bartendern var ledig den kvällen och senare kom en annan bartender in.

Efter jobbet, vid halv fem, var jag inte trött. Jag och Christine möttes upp och stack till ett Casino vid piccadilly ciircus å hängde lite. Man fick gratis läsk där. Kändes lite Las Vegas. Sen var vi trötta vid 7tiden och däckade hemma hos mig. Christine sov som en stock på samma soffkuddar som kusin Caroline och Martina sovit på.

Nu måste jag hoppa iväg till jobbet! TJo!

22 April 2010




Var och pratade med min kontakt på Gap idag. De var mycket positiva. Kul!
Igår ringde en kille mig ang en intervju för Mr Green, ett svenskt onlinespel-företag.
Får se vad det blir utav det. Trivs ganska bra på baren. Känns som att jag kommit in i arbetet ordentligt nu.


Plockade upp lite småsaker på Primark. Fattar inte varför - men därinne får man verkligen alltid hjärtklappning! Kom därifrån med två tröjor att jobba i och så ett par ballerinaskor. 12 pund. Bra jobbat! Det är så varmt här nu att man svettas. Minst 20 grader på dagarna - riktigt kallt på kvällarna. På vägen hem var det galen rusningstrafik och folk verkligen trängde sig in i tågen.

 

 

 

Alla ska med. Literally.


20 April 2010



Jag är trött.
Vill inte berätta nåt idag.






19 April 2010



Nu har jag lite positiva grejer att berätta!

Satt på ett möte med Ebby igår och planerade lite. Vad som är nytt är att han skulle vilja att jag skötte lite redovisning from mitten på maj. Våra planeringsmöten går ut på att vi diskuterar strategier för marknadsföringen av baren. Jag har ansvar för all marknadsföring via internet, i huvudsak sociala medier som facebook och twitter - men också att kommentera i princip allt på internet som rör baren. Har nu bjudit in er alla som har mig på facebook till en grupp där jag söker tips på frukostställen i London. Hjälper mig mycket om ni vill gå med i den och posta nåt i den! Kommer senare att posta in vår frukost som är mycket känd som den enda frukoststället där det serveras öl från kl 6 på morgonen..... Ja ni förstår grejen! Lite smygmarknadsföring - men förståss en användbar grupp.


Idag fick jag POST! Från National Health Service!
Nu har jag det där numret som jag behöver för jobb här! Jag skulle behöva lite råd från er där hemma, tycker ni att jag ska söka andra tjänster i tex affärer? Har fortfarande kontakten på GAP som lovat mig en tjänst när jag visar upp numret.. Känner mig rätt kluven angående det. Eftersom jag redan har ett jobb som visar sig vara mer omfattande än att bara bartenda. Kanske tillochmed något att sätta på CV't. Sätt en kommentar är ni snälla. :)

18 April 2010



Jobbade riktigt sent inatt. Kom hem halv fem och då har jag ju ca 3 minuters promenad upp till lägenheten... Baren var crazy! Fullproppat med folk eftersom några bluesband spelade live! Tänkte på pappa som gillar att dricka öl å se på livemusik. Vi kommer att ha sådana kvällar var tredje lördag varje månad så kanske kanske kan jag lura hit honom på en riktigt svängig kväll!


I slutet när banden hade gått av för två timmar sedan, hade alla damer lämnat sällskapet (tack gud för deras självbevarelsedrifter!) och gubbarna blev riktigt på lyset. En kille beställde konstant nya pints, men verkade tappa bort dem hela tiden - han drack istället i princip upp alla halvfulla glas han hittade i lokalen. Hans orörda pint Guinness stod kvar på bardisken till sist. Då drack han den också. Jag skrattade åt honom på håll! Haha


Det är skönt att få lite pengar nu. Jätteskönt.

17 April 2010



Nu har jag besökt Canterbury!

Kom hem för några timmar sedan från Canterbury där Daniels kompis Nicholas med flickvän Theresa bor! Jättemysig uppsala-liknande  stad. Blev sugen på att flytta dit, nästan. Omgivningen var lik en svensk småstad och allt var grönt o fint. Det fanns får och hästar! Igår kväll tog vi take-away från ett ställe som heter SuperNoodles, jag bad om lite mer spicy - vilket resulterade i en SVETTIG middag. Min mat var så stark att munnen värkte och svetten rann. Jag gav alltså ett dåligt första intryck på Theresa, som mest satt å tittade medlidande på mig medan jag petade i maten. Man tar vad man får, säger pappa. Skänkte honom en tanke å åt så mycket min mage klarade av. Sköljde ner maten! Haha!



Bussresan dit var mysig. Jag fick åka dit själv igår eftermiddag eftersom jag nu har ett jobb att ta ansvar för om veckodagarna. Daniel åkte redan vid torsdags lunch. I torsdags kväll passade jag på att inte diska å sedan möta upp Linda, Astrid och Stine-Lee för några öl med tillhörande skitsnack. Det slutade med att Stine-Lee och jag satt på en hårdrocksklubb där man drack öl i burk. Efter det gjorde vi ett tappert försök att avsluta på ett propert ställe med fina glasdörrar - som Stine-Lee krockade med. Och bröt näsan. Gud vad vi skrattade. Och vad folk tittade på hennes blodiga byxor. Som tur var så blev det bara ett litet jack och hon är alltså helt okej!


På jobbet har jag nu ansvar för en hel del annan promotion än att dela ut flyers.
Jag ska förutom att dela ut dem, besöka kontor och erbjuda rabatterade luncher. Dessutom ska jag marknadsföra oss på internet, varför jag nu är i full fart med att lämna kommentarer överallt där baren omnämns.
Ikväll ska jag ner på baren en stund from kl 22, så jag måste laga lite mat nu!



Kan någon rapportera något om läget i Sverige? Kommer Christine att kunna åka flygplan till London på måndag tex? Orolig att jag inte får tillbaka henne hit.




14 April 2010




Idag var det sjuuukt kallt att jobba. Säkert under 10 grader varmt, lite blåsigt och grått. Inte mycket folk utomhus. Stod utanför Barbican Station och tjötade om mina flyers. Kan inte påstå att folk var överdrivet intresserade... När passet var slut köpte jag Starbucks största kaffemugg å kurade ihop mig med en chokladkaka. Daniel plockade upp mig och vi shoppade hem lite mat. På Tesco's hittade vi en översöt Pugh-hund. Jag tänkte på Rebecca hemma i Sverige somalltid tjatar om de där sura hundarna. Daniel föreslog att vi skulle skaffa en liten hund till hösten. Det är en jäääähäääättelockande idé. Men de är nog väldigt dyra. Och så bråkar vi om vad den skulle heta och om att jag egentligen vill ha en fet Bulldog. Så det blir nog ingen hund till hösten.



Aston Carter hörde av sig idag och meddelade att de inte längre tänker anställa någon för tjänsten. Känner underligt nog en liten lättnad. Kan inte komma på varför - men antagligen är det för att jag kände att intervjun dels var mycket pressande eller så har jag börjat vänja mig vid att bli turned down av alla seriösa företag. Hursomhelst känns det ganska okej ändå  - har ju fortfarande barjobbet! :)



Ikväll kanske jag ska åka ut till Fulham å träffa Stine-Lee som nyligen flyttat in i Christines hus. Christine är för tillfället i Sverige, så chansen att jag springer på henne är ganska liten. Daniel planerar att åka till Canterbury imorgon eller på fredag och jag vet ännu inte om jag är ledig. Hoppas att jag kan följa med!



Nu ska jag möta upp Ebby vid Farringdon Station. Han hade lite saker han ville diskutera. Verkade handla om discounts och annan info. Eftersom han ville diskutera det, tror jag att han vill höra lite om reflektioner från utdelningen av flyers. Kanske skriver en rad om nåt senare!

 

Over and out!



Inte undernärd än!



13 April 2010



Tisdag kväll.
Helgen var ingen besvikelse. Fick ihop lite pengar, mycket välbehövligt!

Började passet i lördags med att dela ut flyers. Trots att vi var tre pers som delade ut så blev det ingen större jaktlycka - faktum är att det snarare var trippelt med fart på fredagen. For some reason, vill folk hellre hänga hemma på lördagkvällarna har jag märkt. Alla utom turisterna på Leicster Square - för de gör allt vilken dag som helst. Knäppa turister.

Baren hade ganska få gäster i lördags så det slutade med att vi hängde där nere och drack te/öl/kaffe istället. Helt okej att få betalt för det, även om min arbetsmoral pickar på mig. Jag får lite dåligt samvete för att få betalt när man inte jobbar. Jag och Ebby snackade om ditten å datten, han är riktigt trevlig och omtänksam! Han är pratig och skämtsam, men framförallt väldigt snäll. De få kunder som kom in drack öl och var ganska fulla. Kunder gillar att skämta om svenska tjejer - de verkar ha fått vårt rykte om bakfoten. Svenskor är ambitiösa - inte bikinibrudar. Och alla svenska tjejer är inte som Inga From Sweden. Och vi åker i skidor i bikini. Okej, nu har ni koll på vanliga fördomar också!







I söndags var jag ledig så det blev först och främst till att sova ikapp lite. Jobbade ju natt två dagar i rad - inte för att jag skulle ha sovit om jag varit hemma hela natten... Men man blir trött när man är ute å springer runt! På eftermiddagen stack jag till Fulham å hängde hemma hos Christine. Köpte pizzor på Dominos och drack cocacola. Vi gjorde tjejgrejer; snackade skit, skvallrade, plattade hår, gjorde ett tafatt försök att lägga volym i mitt yberplatta hår (told ya, Christine! Det är ett hopplöst fall).


Okej, sedan var det måndag. 08.00 ringde de från Aston Carter och när jag svarade hade de lagt på. Vem ringer så tidigt? De är verkligen ambitiösa och seriösa. Jag hoppade upp och kollade mejlen direkt (har lärt mig hur det funkar nu; svarar man inte så skickar de ett mejl inom 3 minuter oavsett vem som ringer. Ibland kan de tillochmed skicka ett "thank-you-for-your-application-but-you-were-not-successful-mejl" bara för att man inte hann svara) och intervjun var flyttad till kl 16. Ett mycket gott tecken eftersom det annars skulle ha krockat med min jobbtid mellan 11 - 14! Jag tror faktiskt att jag drar lite nytta av att dela ut flyers å skrika på okända människor på gatan. Dels tvingas jag att prata med människor jag inte känner och så blir jag tvungen att ta initiativ till att vara frammåt. Jag brukar inte gilla att prata inför människor (speciellt inte på engelska), så det är grym träning för mig. I framtiden kan jag tänka mig att använda det som skills faktiskt.


Intervjun? Intervjun! Den gick överhuvudtaget bra. Jag var nervös såklart, men lyckades tala övertygande och förvånande sanningsenligt om mig själv. När jag blev frågad om en svaghet jag besitter nämnde jag att jag är perfektionist. Jag tror att det faktiskt var väldigt bra till svar. Och framförallt är det sant. Daniel klagar ibland på att jag är petnoga med detaljer. Självklart utelämnade jag vissa detaljer om magkatarr som fjortonåring - men på det hela taget påvisar det att jag är noggrann och ambitiös. Vad tror ni som känner mig? Huruvida jag i efterhand har en aning om jag klarar mig vidare till fler intervjuer eller inte kan jag inte svara på. De ringde upp mig kl 08.00 idag och frågade vad jag tyckte om intervjun. Morgonpigga som sjutton! Uppdatering följer. :)






Jag saknar den här underbara mannen. Bedååååååårande ko!





10 April 2010



Igår kväll började jag jobba på baren jag berättade om.
Inte Christine´s bar i Mayfair - utan en lokal pub i samma område som jag bor. Barägaren Ebby frågade om jag kunde börja direkt samma kväll, efter vårt möte. Så det blev sent igår. Kom hem vid halv fyra eller nåt.

Baren heter The Cock Tavern (som i engelska språkets tupp - inte den vulgära översättningen) och är ett känt frukost/lunchställe för locals o lastbilschaufförer. De har nyligen bestämt sig för att öppna upp även på kvällar. Alltså vill Ebby att jag ska hjälpa dem med lite promotion också - 3 timmar om dagen på vardagarna ska jag dela ut flyers på Farringdon Station. Sedan under kvällarna kommer jag att få stå bakom baren. De visade mig allt bakom baren igår - och så fick jag ta lite beställningar. Det svåraste är nog att jag inte vet vad folk brukar dricka. För att hälla upp öl är ju enkelt, men jag är helt lost på vad man kan blanda alla spritsorter med.... Haha!

Hursomhelst ska jag dit ikväll igen vid 8. Innan dess ska jag gå till staaaaaaaaaaaarbucks.



På måndag har jag en intervju för ett internationellt företag som heter Aston Carter. Är lite nervös inför den. Administrationstjänst för svensk marknad. Jag ska göra en grym intervju och håva in det! :)

9 April 2010



Klockan är några minuter över 12 så det är officiellt den 9:e April. Betyder inte bara att jag missade att uppdatera en dag - utan även att jag har varit i London i 3 månader. Känns bra. Än lever jag! Om ni där hemma lever har jag ingen aning om - för ingen kommenterar mina inlägg längre. Att jag har 10 läsare om dagen vet jag iaf, för det kan jag se i statistiken! Jag ville mest bara lägga upp lite bilder från de senaste dagarna. Varsågoda.



Ny frukostvana.


"Man måste äta så att man blir stor o stark och får gå till folkets park -
annars blir man liten o klen och får gå till frälsningsarmén.
"
(Här: Gröt, 1kr/portion, Tesco - jag vet att ni saknat mina matbilder)



Kusin Caroline landade i tisdags natt


Vi hann med några sevärdheter och en massa massa massa prata!




Våren har blommat ut


En riktig lycka för pollenallergiker!







Caroline fick träffa min kompis Ekorren

Min kompis ekorren bor i nästan varje park.
Nästan tam! (Obs, ekorren gillar jordnötter. Äter nöten och slänger skalen till ankorna)





Äta lunch i parken


Om ni undrar varför våra ögon är så små - det är fortfarande pollenallergin.
Vi har inte varit på fest och klockan är inte 8 på morgonen. Jag är trött på pollenallergi nu.


 

 

 

Köpa svenskt godis på WHSmidt-bokaffären!

Konstigt att lägga godiset i en läskburk.
Men det är sant - det är godiskungengodis! Jättemycket sura godisar hittade jag.

 

 

Nu får ni inga mer bilder.

 

 

Ps. Godis hjälper mot pollenallergin! :)

 



7 April 2010



Idag. Drabbades. Jag. Av. Hemlängtan.

Vinkade av kusin Caroline nyss på Victoria Station.
Var underbart att ha henne här, om så än för 17 timmar. Vi ses inte ofta alls, ens när jag bodde i Sverige. Mest för att vi båda är upptagna jämt. Eller så är det jag som har varit för upptagen och alltid jobbat alla helger. Sistnämnda stämmer nog in bäst. Jag har jobbat oförskämt mycket hemma i Sverige innan jag reste hit. Tänker jag tillbaka och undrar om det varit värt att jobba så jävla mycket. Vad är pengar egentligen?


Känns tomt och lite veligt nu när hon just har åkt. Känns som att jag påminns om alla där hemma när någon hemifrån kommer på besök. Och saknar dem massor. När jag och Daniel är här ensamma och äter köttfärsås varje dag kan jag koncentrera mig mer på vad jag själv är uppe i just nu. Tex njuta av London och fundera över livet. Känns som att jag har en paus för eftertänksamhet här i London. Ett avbrott från allt jag bara har gjort för att jag "måste" hemma. Egentligen ska det inte finnas måsten - allt är ju egentligen en fråga om vad man vill och inte vill. Alltid. Eller?


Men något väldigt positivt nu! I eftermiddag blev jag antagen till den sista skolan här i London, Queen Mary University of London. Nu är jag antagen till fyra skolor av de fem jag sökte. Ett bevis på att jag är officiellt bra.

:)



5 April 2010





Idag är det lite quickfix-dag.
Min kusin Caroline mellanlandar i London imorgon.
Hon ska stanna över en natt och så ska jag släpa henne ner till Big Ben å stoppa
i henne fish&chips. Eller en freestyle på Bangers&Mash - som inte ens jag vågat testa än.
Förbereder grejer för mötet på NHS imorgon också.




4 April 2010




ÅÅÅH MITT HÄNDELSERIKA LIV! Nu ska ni få höra!


Har nyss upptäckt mögel i lägenheten.
Kikade ner mot väggen breve sängen idag för att plocka upp en godispåse som skräpade där. Och så hittar jag inte bara godispåse, utan jag ser även mörka fläckar mot golvlisten. Svarta och gröna fläckar. Jag kände på väggen längst ner och den är fuktig. Springer in i badrummet för att kolla golvlisterna där också. Och det är en några millimeter bred springa mot väggen som håller duschtermostaten. FAN. Får se vad de tänker göra åt det här - receptionen nere på bottenvåningen har nog inte öppet förrän på måndag. Antagligen kommer vi få byta lägenhet snart. Inte för att vi har mycket saker o flytta, men de lär ju få göra en omfattande renovering om det är så att vattnet krypit in i golvet också. Kanske bäst att läsa på vad Daniels hyreskontrakt säger...



3 April 2010




HAHAHA!
Återupptäckte en gammal goding när jag surfade på youtube.
Det är möjligt att jag är den enda med så här låg humor, men låt gå! :)









Pratade med släkten på skype igår. De hade samlats i Finspång för påskfirande.
När jag såg allihopa insåg jag att jag saknar dem jättemycket.
Hoppas jag kan komma hem lagom till någon samling igen. Daniel tjatar hela tiden
om att han vill dricka Whiskey med min farbror Niclas.


Förövrigt har jag antagligen fått ett litet jobb nu. På en bar precis breve Farringdon där vi bor.
Mer detaljer om det kommer när jag vet mer - ungefär på tisdag!


Senare dyker nog Christine upp. Skvaller-tajm. Jag älskar skvaller.





2 April 2010




Äntligen är första april över.

Christine lurade mig att hon blivit vräkt från sin lägenhet genom att lägga upp en facebookstatus. Jag blev skitorolig och ringde upp henne straight away. Å när jag ringde å nästan skrek att hon får sova på våra soffkuddar skrattade hon elakt. Man fååååååår inte skäääämta om sånt! När jag bryr mig om gör jag det inte halvhjärtat...





Starbucks skämtade också elakt!

Om att designa min drömkaffekopp!





Vissa saker är bara inte okej att skämta om, okej??





Någon annan som hade en jobbig första april?



RSS 2.0