Tropical London

Vädret här kan inte riktigt bestämma sig.

På morgonen är det sol. Sen blir det gråare. Sedan börjar det regna.
Nästa dag börjar det om igen. Vädret har verkligen humörsvängningar!





Hoppas att den riktiga våren kommer snart. Jag har hittat ett par jättefina gladiatorsandaler som jag vill promenera runt i! Sjukt snygga va???? Sen innan det är sådär supervarmt kan man ha tights till! Eller bara svarta strumpbyxor. 30 Pund på New Look.

Ikea och jobb (?)



I söndags var vi på IKEA. Det kändes så mysigt att åka dit å äta köttbullar och få köpa ett durkslag. Roffade även åt mig två tuber kalles (hårdvaluta nuförtiden), 3 påsar kolasnören och Daniel fick lakritsfiskar. Vi köpte en strykbräda i miniformat och skaffade två extra handdukar och en vitlökspress! Det som var mest synd var att jag såg fram emot kokt korv med bröd såååå mycket - men precis när vi köpt kalles så stände de kön. Så vi fick ingen korv med bröd. Här serverar de förresten pommes till både köttbullarna och till varmkorven. KONSTIGT LAND! De försöker tumma på våra svenska traditioner. Man kan inte äta köttbullar, pommes, lingonsylt o sås?


[Jag har lite skojjiga bilder från ikea - jag slänger upp dem så fort jag kan lägga in dem i datorn!]


I måndags hände ingenting på hela dagen. Klockan kvart över fyra ringde en arbetsgivare. De sa att de skulle ringa tillbaka 10 minuter senare - men ringde aldrig. Precis som den tanten som ringde förra torsdagen. Jag vet inte vad det är med mig - men jag blev ledsen. Tror att jag tar det här med att söka jobb som en prestation. Och att de inte ringde tillbaka 5 min senare skulle isåfall betyda att de inte vill ha mig. Och då är jag dålig? Jag kan inte tänka så. Det är inte logiskt. Men den som anställer mig kan känna sig nöjd - för jag är världsbäst på att jobba! Jag vill bara ha ett jobb för att jag fått för mig att det skulle vara bra med ett jobb. Jag kan nog vara ledig ett par månader till utan inkomst.


Nyss ringde tanten från förra torsdagen igen. Hon frågade om jag kan börja imorgon. Och så bad hon (IGEN) att få ringa upp mig senare, hon skulle kolla upp något med agencyn. Så nu sitter jag å väntar. När hon ringde i torsdags så frågade hon om jag kunde börja på fredagen. Och de har inte ens sett mitt ansikte. Arbetsuppgifter verkar vara att ringa till svenska IT-företag för att intervjua. De vill att jag ska jobba en månad. Jag ska prata svenska.


Jag är dålig på att rapportera saker som händer just nu. Men vissa dagar har jag bara inget att skriva om, o andra dagar hinner jag inte för jag gör en massa saker. Leder till att jag får skriva om saker som redan hänt.

jag är trött på köttfärsås å spaghetti



Kan någon skicka ett recept på ett middagstips?

Basingredienser bör vara (detta har jag i kylen):
  • ris
  • morötter
  • mjölk
  • gul lök
  • tonfiskburkar
  • yoghurt
  • färdiglagad köttfärssås
  • fajitasbröd

Ostbågar!


Här har jag hittat nåt för dig Pappa!


Har hittat inhemska ostbågar på Marks&Spencer ikväll.
Lite segare än svenska och smakar mer ost och salt. Och det är lite större bitar.
Dock väldigt bra replacement när allt annat godis tagit slut.

Sedan hittade jag en massa fina ostbågebilder!



 

 

 

 

 

 

 

Okej, nu spårade jag ur lite.

Men det är ju rätt coola bilder!




Jag gick inte på intervjun.



Jag bestämde mig för att inte gå på intervjun idag.

Satt igår å försökte ta reda på vad det var för typ av företag, och de hade bara en inofficiell hemsida som de använde för rekrytering. En jätteflashig sådan. Med bild på höga hus och fin design. Företaget jag skulle gå till heter Aspire Acquisitions. Jag sökte en tjänst på hemsidan som heter Junior Marketing Assistant & Sales Advisor.

Jag satt och tittade på adressen på google maps, där man kan se hur alla hus ser ut från gatuvy. Och det var i princip ett ganska ruttet hus - med en blå dörr. Och på samma adress, 1 Bath Street, låg det ungefär 10 andra företag som hade samma telefonnummer. Lite skillnad från alla höga hus på hemsidan. Kika själva på den om ni vill.

När jag inte hittade något nämnvärt om dem gav jag upp och tänkte att det får visa sig när jag kommer dit. Och så var allt lugnt tills jag skulle gå hemifrån idag - då ringde samma tjej igen å frågade om jag skulle komma på utsatt tid. Väldigt misstänksamt. Sedan tänkte jag inte mer på det för jag skulle gå och möta upp Daniel utanför hans skola - han skulle skriva ut bekräftelsemailet åt mig. Det slog mig inte riktigt att det var konstigt att jag skulle skriva ut det själv i förhand. Men Daniel hade googlat lite och hittat en hel del saker om företaget. Varför inte jag hittade det när jag googlade kan jag inte förstå - kanske är min google inställd på svenska.

På flera hemsidor står det om vad det här företaget erbjuder. Det verkar i första hand röra sig om en typ av falsk marknadsföring till personer som söker jobb och är lite desperata. Proceduren verkar vara densamma för alla som kommer till företaget:
  1. Stressad administratör ringer upp och erbjuder arbetsintervju
  2. Bekräftelsemail som man uppmanas att skriva ut och ta med sig
  3. De ringer samma dag för att kolla upp att man kommer på intervjun
  4. På kontoret sitter 10 andra personer samtidigt och fyller i "viktiga papper"
  5. Efter intervjun, som bara 2 personer ska gå vidare från, går alla vidare
  6. Alla blir kontaktade för att följa med en "day in the field" - man ska ha bekväma skor
  7. En annan anställd får under en dag visa vad jobbet går ut på - detta visar sig vara att:

Resa till en avlägsen ort,
knacka dörr,
marknadsföra på gator,
sälja sånt som ingen vill köpa,
få skamligt dålig ersättning


Jag var redan på bussen på väg till Old Street när Daniel hade kollat upp lite mer saker å ringde å meddelade att han läst att de spelar techno i receptionen. Då gav jag upp. Det är inte värt att involvera sig i ett sådant företag.
När jag kom hem satte jag igång med att kolla igenom alla de länkar som Daniel skickat till min mejl. Och dessa forum säger alltså att detta företag är enbart SCAM och bluff. Verkar vara någon typ av pyramidorganisation, där man tjänar pengar på de som är anställda under en själv. När jag inte dök upp ringde de två gånger men jag orkade inte svara - jag kände mig väldigt förvirrad. I Sverige har vi inga liknande företag. På sin höjd har jag hört talas om att min göteborgska kompis Patrik råkade ut för nåt liknande när han flyttade till Oslo.


Straxt efter att jag kom hem ringde det från en annat nummer. Och jag vågade inte svara eftersom jag trodde att det kanske var samma företag (jag har ingen lust att beblanda mig med Aspire alls!). Så jag väntade en stund och fick sedan ett mejl. Och då ringde jag upp; det var en tjej som sett mitt CV på Top Language Jobs, och undrade om jag kunde börja jobba imorgon. Eller på måndag. Jag bad henne att sätta upp en intervju, och att skicka info om företaget. Sedan fick jag ett mejl om att hon ska höra av sig innan tisdag. Nu får vi vad det ger - det verkar vara ett projektjobb under 3-4 veckor. Verkar lite skumt det också.


Jag känner mig lite lost just nu. Försöker att inte ta det personligt, men det är fruktansvärt krävande att söka jobb när man verkligen är seriös. Mamma och några av bartendrarna här tycker att jag ska ta vadsomhelst - men det är så orimligt att gå på en sån här intervju för tex Aspire. Eller att söka jobb som diskare på en pub tex. Just diskare ligger flera mil ifrån vad jag gjort tidigare och skulle se så dåligt ut på mitt CV i framtiden.

Jag sökte lite fler jobb under eftermiddagen igår. Min vardagssyssla numera. Att aktivt söka jobb leder ju till jobb i slutändan. Så är det. Man kan inte sitta å tycka synd om sig själv - för det lär ju inte ramla ner nåt automatiskt!


Idag har jag lärt mig vilken typ av jobb jag inte ska söka. :)







Intervju imorgon




Det ringde i telefonen i eftermiddags när jag satt på Starbux. Det var pappa som ringde å ville säga hej. Han sa att ni får ännu mer snö i Sverige? Jag börjar undra om det helt seriöst var nån som räknade helt åt helvetet fel när de satte upp kalkylen för vintervädret.. Typ... 2x = y ? Yeah right. Jag ska inte spekulera i ekvationer. Om det är någon som känner för lite vår så finns den iaf här. Strålande sol och 10 grader varmt idag!



Efter att jag pratat med pappa och rapporterat att jag inte hade någon intervju på gång satt jag kvar och tittade i en tidning som någon glömt kvar. I den tidningen fanns alla kommande koncerter upplistade. Jag satt å tänkte och önskade att jag snart ska få ett jobb så att jag kan ha råd med ett par av dem. Några av de banden som spelar snart är Imogen Heap, Lady Gaga, Kelly Clarkson, John Mayer, Alphabeat, First Aid Kit, Mika.... You name it. Alla verkar spela här. Tillochmed Cranberries! Sick! Kan någon sätta in pengar på mitt konto så att jag kan gå å se iaf ett band?



Knasigt nog, när jag suttit å drömt om koncerter och jobb i en timme ringde det i telefonen: JAG FICK EN INTERVJU! Så nu är jag ganska glad och riktigt peppad. Ska göra riktigt bra ifrån mig å kamma hem jobbet. Jag sitter å googlar företaget ikväll och det verkar vara ett marketing-företag som fokuserar på lösningar för företag som vill bättra på företagets ansikte utåt. Aspire heter det. Den tjänst jag sökt är Junior Marketing Assistant & Sales Advisor. Hoppas att det inte visar sig att det enbart innebär telefonförsäljning... Om det är det så tar jag det ändå. Nu vill jag jobba!



Ikväll åt vi fiskpinnar! 69 Pence. Daniel skrattade åt mig när jag sa att det är en av våra bättre rätter. Ser inte fram emot att laga köttfärsås imorgon. Vi kommer att få äta det i fyra dagar sen. Man tröttnar lite. Men det är skitsamma egentligen. Mat är tråkigt. Och man borde inte behöva lägga pengar på sånt tråkigt. Vill lägga alla pengar på bra koncerter, sushi och fina kläder. Det är lite synd att man måste äta. Om man inte äter blir man gnällig!!



Jag får telefonen tillbaka!!



London-polisen ringde just och berättade att de hittat min fiiiina vita telefon!

Den låg hemma hos en kille som hade samlat ihop 600 telefoner.
Jag ska få hämta telefonen i helgen. Ååååh, lyckligast! :)



Vad ska jag göra med min Samsung 3650 nudå?




☻/
/▌
/ \ __̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ ̡͌l̡̡̡̡.__

Dåligt med uppdatering va?


Mamma o Syster kom över i fredags kväll och sedan dess har det varit sjukt intensivt! Jag har visat ALLT. Primark, Big Ben, Madame Tussaud, Tower Bridge, Harrods, vår minimala lya, Subway, tvåvånings-bussarna, Oxford street, Piccadilly Circus, Buckingham Palace, ekorrarna i St James´s Park.... Och nu är jag nöjd och trött. Talar för mamma och Josefine också.


Jag fick inte jobbet som jag intervjuades för, företaget ändrade sig och vill ha någon som kan prata finska också. Jag är irriterad på alla finskor och finnar nu. I dubbel bemärkelse! Haha, nej men skämt åsido - det är irriterande att jag har lagt ner tid och energi på en tjänst som de inte vill ha? Fortsätter att söka jobb. Har några ess i bakfickan just nu som jag tänkte lägga fram på kommande intervjuer. Om inte annat har jag testat jobb-intervju i England - 3 av 5 toasters!


Ikväll ska jag över till Christines hus i Fulham. Hon och fem andra från bartenderkursen hyr det tillsammans, och nu är det dags för en housewarming! Tänkte ta med mig någon inflyttningspresent i form av 2 kg ris eller nåt. Symboliskt! Haha.


Christine gästbloggar

Eftersom att Therese fick gästblogga på min blogg, så gästbloggar jag för henne. Christine heter jag, vi känner varandra genom Coop.
Idag har vi shoppat (eller iaf jag, Therese är ekonomisk) på Oxford Street. Det fanns mycket fina saker och vädret har varit både underbart och mindre underbart idag. Från sol till snö och blåst. Jättekonstigt väder, men mycket bättre än Sveriges väder för tillfället.
Nu ska jag sluta attackera Therese dator och hennes pojkvän Daniel som precis kommit hem och bege mig hemmåt.

Tack för mig/
Christine Klövholm

Snöoväder!!!1111


Someone please call 911! It´s snowing!





Idag tog Daniel och jag en promenad utmed Themsen, fram till den där klockan. Big Ben ni vet. Den är inte alls stor. Skoja bara. Den är ganska fin. Men det var kallt ute, o jag har nu tagit tillbaka alla småfinurliga gliringar jag någonsin nämnt om det svenska skitvädret. Det snöade, blåste å var allmänt grått. Inte bästa dagen för promenad - men med en kaffe lika dyr som en middag i handen var det helt okej! Nästan allt känns bättre om man har en Starbucks i handen!

 

Efter klockan kom vi vidare till St James Park som angränsar till Buckingham Palace. Hälsade på alla djuren (fåglarna) som gick runt å plockade i det lilla gräset som hunnit växa upp. Det finns jättekonstiga fåglar här som är röda på näbben. Måste kolla upp vad det är för något. Tittade på Snödroppar som hunnit växa upp. Sedan kom det fram en jättesöt ekorre till oss. Nästan tam! Kan tänka mig att det är en sån där ekorre som hoppar på turister och snor kameror. Som tur var så hade den bara siktat in sig på ett löv framför oss, som den sprang iväg med. Tyvärr sprang den iväg innan jag fick igång min sega mobilkamera. Men jag lovar. Den satte sig 1 meter framför mig! Jag var 4 år igen!



Tog massa bilder på de söta fåglarna i parken. Och ett bildbevis på blommorna!







Visste ni förresten att alla som utbildar sig till domare i England måste ha en speciell kostym på sig? Och att de måste ha PERUK? Jag trodde att det bara var så i filmerna. Men det är lag på det!



Efter den 4 timmar långa promenaden fick jag dyrmiddag! 6 pund för 9 bitar sushi från Itsu. Sjuuukt gott. Värt varenda pence! Eftersom jag åt upp dem på 1 minut hann inte min mobilkamera ta nån bild på dem. Sorry for that! :)


Kaffe+Friends=Sant


Jag saknar att träffa mina vänner. Det är så tomt utan er!
Vill bara ringa o kolla om ni har tid för kaffe liksom. Prata skit.
Men det är ju lite långt att åka.


Som tur är kommer mamma o Syrran på fredag. Kommer att bli några intensiva dagar. Hoppas de tröttnar på mig, och att mamma är jättejättejättejättetjatig så att jag orkar vara utan henne nån månad till. Men det är bara önsketänkande såklart, jag kommer vara gladaste Theresen i världen när de kommer. Och säkert ledsnast när de åker igen. Ser fram emot att prata skavsår i deras öron! Jag struntar i om de tar med sig svenskt kaffe, bara de kommer hit så att jag får krama om dem!


Lite hemlängtan ikväll alltså.





Jag erkänner: Jag har en gitarr....




För er som undgått det ännu, köpte jag en billig gitarr förra veckan.. Fick en bra deal, killen i affären lovade att köpa tillbaka den om jag inte har råd med den sen. Hellre gitarr än mat. Gör inget om jag måste äta ris varje dag bara jag har en gitarr!

Jag älskar den här låten - den är så himla söt! Och Maria Mena har så söt röst!










Jag har fått ett offer från en skola!



Jag fick veta igår kväll att jag fått en plats på en av skolorna jag sökt. City University heter skolan, ligger ganska centralt här i London. Jag känner mig stolt över mig själv att jag lyckats knåpa ihop en ansökan som någon accepterar!

Tiden på KTH innebar mycket kämpa  och slita, och jag var nog bara inte så motiverad som jag borde ha varit. På slutet kändes det mesta bara pest och pina, o jag körde flera tentor som jag fick skriva om. Resultatet blev väl lite att jag inte tror på mig själv, och på att jag kan. Men jag antar att det främst handlar om att jag måste göra det jag verkligen vill. Jag tror inte att jag ville bli ingenjör. Jag tror att det mer handlade om att jag ville bli någonting som jag trodde att andra ville att jag skulle vara. Har ju haft sommaren och hösten på mig att fundera ut vad jag vill läsa till. Och ju mer jag tänker efter - desto mer inser jag att psykolog är något för mig.

Nu återstår det att se om jag kommer in på någon mer skola. Jag har sökt 4 andra skolor också; Goldsmith´s, University College of London (UCL), London Metropolitan University och Queen Mary University.
De som är högst ansedda är nog UCL och Goldsmith´s, och båda verkar ha intervjuer innan man får en plats. London Metropolitan University är den enda kursen jag sökt som inte är 3 år enbart psykologi, det är en Undergraduate i Business Psychology. Verkar sjukt intressant. Berättade om den i ett tidigare inlägg. Helst av allt vill jag nog läsa på Goldsmith´s - de har ett annorlunda studiesätt där man inte skriver tentor. Man skriver bara arbeten och undersökningar. Jag hatar tentor, blir alltid sjukt stressad inför dem och glömmer allt jag försöker pränta in. När man skriver arbeten får man en mycket bättre överblick och helhetsbild.

Igår kväll var jag och Daniel hos hans klasskompis Didi, som är från Turmenistan. Jag hade köpt med mig ostbågar från den svenska affären. Det var så sjuuuuuukt gott o nästan alla gillade. Didi är jättetrevlig och har en stor fin lägenhet ungefär vid Liverpool Street. Den stora lägenheten kostar lika mycket som den jag och Daniel bor i. Sjukt. Om det blir så att vi ska plugga här i höst vill jag gärna bo på nionde våningen med bra utsikt! :)

Köpte andra saker på svenska affären också: sånna där as-sura godisar som man bara hittar på mackar i Dalarna, saltlakrits till Daniel, Kalles kaviar och 16 portioner Ekströms chokladpudding.
Gissa vad jag ska äta ikväll? CHOKLADPUDDING!


Högskoleprovet



Funderar på att skriva högskoleprovet. Man kan göra det på svenska skolan för 35 pund. Dyrt men vore skönt att slippa åka till Sverige för att skriva det? Åsikter?








Arbetsintervju idag!


Vad jag inte hann uppdatera igår var att jag fick ett samtal från ett företag redan igår. Det ringde en Work Agency som tyckte att jag hade ett intressant CV och trodde att jag skulle passa till en tjänst. Jag hade verkligen inte en aning om vilken tjänst det skulle kunna vara eftersom jag sökt så himla många... Lite pinsamt. Men jag visste ju vad jag skickat för information eftersom jag skickat i princip samma info till alla - dvs mitt CV och Cover Letter.

Hur som helst gällde denna ansökan en tjänst på företaget Ebsco. Vad jag fick veta på intervjun som jag gick på idag kl 12.00 på Agencyn var att de söker en person som talar och skriver flytande Svenska och som kan ta hand om den svenska kundkretsen. Företaget  har hand om texter och skrfter som man kan beställa på bibliotek, skolor och till tidningar. Verkar vara ett riktigt skojigt, utmanande och intressant jobb. Även om jag inte riktigt kan tänka mig att de faktiskt skulle överväga att anställa mig - gjorde jag en riktigt bra intervju! Fick med mig en hemläxa, bestående av ett case study (vanligt vid arbetsansökningar här i England). Jag skulle skriva en liten text på både svenska och engelska, och det handlade om hur jag behandlade ett kundproblem. Piece of cake - det är ju sådana saker jag gjort i typ 6 år nu?

Ikväll är jag tröööööööööött. Var väldigt spänd inför intervjun, så efteråt var jag riktigt glad och nöjd. Tänkte börja läsa Stieg Larssons första bok på engelska. Konstigt nog känns det lite som att det börjar bli riktigt motiverande att lära sig bra engelska (på högstadiet och gymnasiet såg jag verkligen inte det relevanta och viktiga i alla engelskalektioner om jag ska vara ärlig). Ska bli skönt att vila hjärnan lite.

Igår gick jag och Christine runt på stan för att lämna CV's. Det var riktigt svårt i början när vi kände oss lite osäkra. Christine skulle lämna på barer å jag sökte egentligen bara kläd/skobutiker och på kaféer. Christine satt å tjattrade med bartenders på barerna å jag tog butiksmanagers. Verkar inte vara så många butiker som söker just nu, de flesta sa att de skulle spara papprena tills de behövde någon (Yeah, right - de slängde dem säkert i soporna eller la det någonstans där de kommer bort....) men några verkade faktiskt riktigt intresserade och det kanske kan bli något om de ringer upp. Till slut hamnade vi på en bar i Covent Garden (nära Holborn där både jag och Christine bor) där vi tog en drink i kanna. Satt där resten av kvällen å pratade med de två bartendrarna där, en irländsk och en från Estland. För hoppningsvis får Christine stå där o blanda drinkar inom några veckor!

Efter intervjun idag pratade jag med Pappa. Det var jättemysigt att höra hans röst, fick lite hemlängtan även fast han pratade om det svenska skitvädret och vi pratade tills mina pengar på det engelska numret tog slut = typ 8 pund. Sjukt dyrt att ringa med kontantkort här. Får hoppas att jag får det där jobbet nu, det är en ganska bra lön. Ungefär 19 000 kronor i månaden. Blir bara mer o mer sugen ju mer jag tänker på det. Hoppas jag inte behöver bli besviken - men jag måste tänka realistiskt eftersom det faktiskt är den första intervjun jag gjort här.


Uppdaterar nog med lite bilder här senare ikväll :)




Sökte..



... 38 lediga tjänster idag över internet. Förhoppningsvis får jag några svar de närmaste dagarna.

Jag har lite funderingar kring vilka jobb jag  vill ha och jag måste verkligen vara lite ärlig nu och erkänna att jag helst inte vill jobba inom service. Dock ligger det inte så mycket reality i den tanken. Service är det enda jag gjort hittils;
  • jag har delat ut post,
  • jag har suttit i kassan,
  • jag har packat upp konservburkar,
  • jag har plockat upp dam-hygien varje tisdagkväll det senaste året,
  • jag har torkat upp efter smutsiga kunder,
  • jag har fått kärleksbrev från konstiga gamla kunder,
  • jag har nekat ungdomar att köpa energidrycker,
  • jag har varit sur bulltant i konditoridisken,
  • jag har tänkt söka andra jobb många gånger,
  • jag har stannat kvar i butikerna ändå,
  • jag har blivit utskälld av kunder som haft dåliga dagar,
  • jag har lärt känna alla stammisarna,
  • jag har önskat att jag skrev http://konsumbloggen.com/ ,
  • jag har sagt upp mig, flyttat utomlands för att göra någonting nytt och spännande,
Och det visar sig att det här är de enda verklighetsbaserade referenser jag har. Alltså kan jag ju inte söka jobb på andra grunder än dessa. Så det blir till att söka service ändå.


Jag har bara sökt tjänster på internet idag. Och jag har sökt lite gott o blandat av telemarketing, administrationstjänster, servicesupporter. Senare under kvällskvisten fick jag liten uppfattning om vad jag skulle vilja gå vidare med - receptionist! Varför inte?

Vad britter inte riktigt verkar förstå är att det råder studieinflation i Sverige. ALLA har högskolestudier med sig i ryggsäcken vilket medför att folk på coop och ica ofta är högskoleutbildade. Och vi tävlar om jobben. Här är alla kassörer och kassörskor sjukt omotiverade, långsamma och förstår inte vad man säger. Det är så annorlunda arbetsklimat. Nere på Tesco, som är en butik på 50 kvm, arbetar det 4-5 personer fram till kl 23 en måndagkväll. På söndagar är allt utom matbutiker stängt i vårt område. Kaféer stänger klockan 5 på eftermiddagen. Man skulle kunna tro att man hamnat på Gotland, eller kanske i Finspång/Söderköping. Antagligen är personalen så ineffektiv att det inte är lönsamt att ha öppet på söndagar. Christine trodde att jag skulle kunna bli butikschef på 3 månader om jag sökte till en matbutik. Jag vågar faktiskt nästan hålla med henne.

Daniel kom hem med utskrifter av mitt CV och mitt Covering Letter i eftermiddag. Tänkte egentligen att jag skulle ha gått ut med dem idag, men det blev mörkt vid 18-tiden så jag stannade inne å skannade alla jobbcommunitys på tjänster istället. Nu känner jag mig trött och lat som inte varit ute på nästan hela dagen (jag var nere en snabbis på tesco å handlade 10 billiga yoghurtar).

Jag ska möta Christine imorgon och lämna in lite CV´s på stan. Har inte riktigt bestämt mig för var jag vill lämna in. Det är svårt att hitta några bra receptionistjobb när man går på tu man hand med papprena, så jag funderar på att bejaka den sociala biten i det fysiska jobbsökandet. Det skulle innebära att söka caféjobb nämligen. Jag behöver träna mitt Speaking mycket mer. Och så skulle det vara trevligt att lära känna lite mer folk. Jag känner trots allt bara Daniel och Christine här. Och så träffar jag ibland personer som de två känner när tillfälle ges.

Mycket funderingar idag. Något som är lite mer konkret är iaf att köttfärsåsen äntligen är slut.
Nu hugger vi in på fiskpinnar i två dagar.

Nattens fundering




Varför kör bilarna på fel sida av vägen?












RSS 2.0