31 mars 2010



Idag har jag varit trött, så trött, så trött.
Vi lämnade Martina vid National Express-bussen inatt vid 03.
Det spöregnade passande nog. Var lite svårt att hitta till busshållplatsen men tillslut hittade vi den. Avskedet blev lite abrupt. Men kramar utbyttes och vi lovade att ses snart - var det nu blir, i London eller i Stockholm. Martina såg ut att somna direkt när hon satte sig på bussen så jag och Daniel tog oss hem så snabbt som möjligt. Tur att vi bor så centralt att busshållplatser, affärer o andra saker ligger 10 minuter från lägenheten!



Det var så mysigt att ha sällskap av Martina här. Jag kände mig också som en turist. Det blev alla marknaderna (Camden, Leather Lane och Notting Hill) och en massa Oxford Street. Lite Big Ben och en konsert med Teitur som alla tyckte om. Vi käkade ute några gånger fast jag egentligen verkligen inte alls har råd. Å andra sidan är ju Martina säkert inte här på väldigt lång tid nu - så det känns okej och rättfärdigat. Dock påminnde pappa mig i eftermiddag om deklarationen som jag fått en saftig kvarskatt på. Typiskt. Jag har ingen aning om hur jag ska skaffa pengar till den. Förhoppningsvis har jag någon månad/månader på mig i bästa fall. Under tiden blir det kolhydratrik mat (ris). Jag och Daniel köpte 3 kg billig köttfärs i eftermiddag. Och i frysen finns 6 paket fiskpinnar. Det är nästan 2 veckor mat iaf. Alla lever än så länge och vi har tak över huvudet.



Nu ska jag försöka sluta grubbla eftersom jag inte kan tänka positivt å krypa in i Gilmore Girls säsong 2. Imorgon är det en ny dag. Behöver fixa lite praktiska saker. Ringa csn, hämta nya passet på ambassaden, förbereda för mötet den 6:e april hos National Health Service (skattenumret) och jaga rätt på ett jobb. Var på HMV å tjatade på Jordan, personalansvarige, om att han måste ringa upp mig med ett besked ang butiksjobbet där. Han skulle höra av sig. När han bestämt sig... Englsmän.



Jag har hälsan, jag bor med en man jag tycker mycket om och jag är i London.
Jag mår bra här. Och jag vill inte åka hem förrän jag gjort det här ordentligt.










27 mars 2010



Tänkte bara skriva en snabb update för det är fullt upp just nu!


  1. Jag har kommit in på en skola till: Goldsmith's university
    Jättekul, eftersom det var mitt förstahandsval av skola!

  2. MARTINA LANDADE I LONDON I ONSDAGS! (Vi har fullt upp.....)

  3. Jag var på intervjun för den där baren. De har inte ringt upp än,
    så jag ska förmodligen ta kontakt med dem istället å pressa lite.
    Jobbmässigt har jag fortfarande ett frikort på GAP på oxford street
    så fort jag fått mitt Insurance Number. Möte för det är den sjätte april = Snart!

  4. Martina, jag och Daniel var på en konsert med Teitur igår kväll.
    Övermysigt! Femte gången jag såg honom live! Nu blir Johanna avis därhemma!
    Teitur spelade flera nya låtar och avslöjade att nya plattan landar i september.









Now we're off to Notting Hill. Portobello road. :)



23 mars 2010



Om några timmar ska jag på intervju för servitristjänst på Christines bar Babble. Den ligger i Mayfair, vilken är en lite finare stadsdel i London. Rakt söder om Oxförd Street, i samma område som Bond Street å alla designeraffärer.


Jag har ju ingen egentlig erfarenhet för servitris alls. Kanske kan jag säga att jag har tidiga bartendererfarenheter från när jag var 6 år och blandade drinkar på min farbrors 30-årsfest? Haha.
Nej men skämtåsido. Jag kan ju såklart prata om all erfarenhet jag har av kundservice. Och så kan jag flika in att jag serverat i butikens konditori kanske? Ehhm.. Ja, men det löser sig. Tänkte ta en svart pennkjol på mötet så det går nog vägen. Hörde från Christine att managern gillar svenska tjejer. Kan nog köra lite på den linjen.



 

Vad som är mycket märkligt är att jag fortfarande inte hört något från HMV. Känns riktigt irriterande. De skulle höra av sig förra fredagen och har ännu inte hört av sig. Jag vet att jag är orimligt att vara så otålig som jag är men det börjar kännas jobbigt att inte få in några pengar. Jag är fortfarande inte pank. Men jag har inte råd att köpa vårskor. Eller ordentlig mat. Jag och Daniel har lagt upp en strikt bugdet på att 30 pund i veckan ska tillägnas vårt kylskåp - och inte ett pund mer. Så igår köpte vi 7 paket fiskpinnar. Nom nom nom nom! :)



21 mars 2010



Am I Tess the Waitress?





Interview på Christine's bar på tisdag kväll.
Fortsättning följer.

19 mars 2010




Det är bra märkligt.
Att ett helt land lever efter någon slags filosofi av total förslappning?
Vad är problemet med att säga att man ska ringa en viss dag - och sedan inte ringa upp. Hur svårt kan det vara att bara vara ärlig å säga att man inte vet när man kommer att ringa. Eller typ bara ringa å säga att man tyvärr inte har nåt svar. Typ folkvett. Men det kanske är svårt att ha svenskt folkvett i andra länder. Här vill man typ inte vara otrevlig, så man hittar alltid på nån dum ursäkt för att banga. I sverige vet man oftast vad hela dealen innebär. Klar fördel. I sverige ser man på människor när de luras/ljuger/inte vill. Här är alla bara jättepositiva utan att ringa upp. Eller ja. De ringer ju upp efter flera veckor typ. Eventuellt.


Nu tar jag helg. Imorgon förmiddag ska jag försöka hämta min vita telefon.
Ikväll är Daniels kompis Nicholas i stan. Jag ska gå å möta upp dem nu.






18 mars 2010



Det gick bra att få ett nytt pass. 124 pund kostade det bara. Lite extra avgifter sen när man hämtar ut det. Alltihop gick rätt smidigt. Fick köa i 1½ timma för att få komma in till en tant - eftersom det var 40 pers före mig. Sedan blev passbilden ful men det gör ingenting. Bara den ser ut som jag.

Efteråt handlade jag A-fil och ostbågar på svenska affären. Just det. Köpte Zoegas röda kaffe också. Kaffet kostade £ 5,5. Det är det värt. Engelsmän kan fan inte göra ordentligt bryggkaffe.




Några helt underbara dagar har förflutit här. Soligt. Det ger gott humör.
Satt ute på en liten pub idag å läste bok. Fick fler fräknar.



Strålande solsken



Var på riktigt dåligt humör igår.
Ringde å pratade med både mamma å pappa.
Och idag känns allting bättre.


Ska bara ta en lång promenad i solen med vårjackan.
Imorgon ska jag förbi ambassaden å fixa ett nytt pass.


Får hämta min vita telefon på lördag.
Behöver iaf inte köpa en ny telefon!





15:e Mars



En kille ringde till Daniels telefon idag och sa att han hade min väska. Han hade hittat den vid Trafalgar Square - ganska långt från var vi var igår. Huruvida han hade tagit väskan från början eller inte kan ju diskuteras såklart. Jätteglad att få tillbaka väskan eftersom den är värd mest, både till monetärt och personligt värde. Mötte upp honom vid Aldgate. Telefonen och de lösa pengarna fattades - annars var allting kvar. Tillochmed simkortet. Tyvärr har jag redan spärrat båda kontokorten OCH passet. Får göra ett nytt pass för ynka 150-160 pund nu i veckan... Hoppas att Martina kan ta med sig mina nya bankkort hit när hon kommer den 24:e!

hoho




Jag kommer inte att åka till sthlm i helgen.
Mitt pass, min mobiltelefon och mina bankkort är stulna.
Alltihop försvann spårlöst igår kväll på en bar där jag o Daniel tog en drink med Christine.
Väldigt kul skämt. Gissa vem som har mest ångest i hela världen?
Inge kul.


Tröst välkomnas.


sthlm nästa helg?



Står i valet å kvalet över att åka till Sthlm på torsdag.
Funderar så att hjärnan brinner. Det skulle kosta 2000 kr ungefär.
Det som talar emot är ju såklart att jag inte har nån inkomst än.
Och att det kanske stör eventuella intervjuer. Någon som har en åsikt?
Syster konfirmerar sig på söndag och det känns lite viktigt. Stor tjej!







I went successfully through this interview....I guess...

... and I hope I get this job.

Got into the "staff only-area" (aka the dark hidden room where the staff have they're lunch-breaks) before the interview since I was a few minutes early. Some guy came in while I sat there waiting and told me I could have a cup of coffee if I wanted. I smiled and said I was fine - since there were no clean cups left. Cozy!

I guess I acted charming to this manager Jordan who interviewed me. Talked about costumer service and music for 15 minutes. He nodded all the time, laughed and seemed quite satisfied. He told me that he will call me up next week if I was successful. Since they will hire four persons I really hope that I'm not too bad to not be one of these four. But of course, you never know who you're competing with. Maybe a lot of cool guys who knows the whole discography of Madonna, Led Zeppelin, Bucket-head, Pantera, Motörhead, Maria Mena and Eros Ramasotti?
Crossing my fingers XX



HMV




HMV i eftermiddag. Ska bli intressant. Jag skickade in min ansökan den 9:e februari. Väl tilltaget tidsmässigt. HMV skulle kunna passa mig riktigt bra. Det är ju en stor Musik/Dvd/Dataspel/Bokaffär, och just denna ligger mitt på Piccadilly Circus. Jagvetinte vem som skulle kunna passa bättre än jag för detta butiksjobb. :)


Idag småregnar det här. Det är jättemysigt.
Nu ska jag koka kaffe. :)

Att vänta på mejl



Ibland känns det som att jag stannar inne en hel dag bara för att vakta inkorgen på mejlen.
Utifall det skulle komma in något. Det som är mest skrattretande är att det nästan alltid gör det.
Typ vid 16:45.  Då skickar nån ett mejl om att man ska kontakta dem så fort som möjligt.
Tur att man var hemma tänker jag då.

Josefine tränar de feta katterna



Som ni säkert vet fick jag två katter när jag var 6 år. Den ena heter Natascha och är Svart och den andra heter Bejron och är jättefet. Det har kommit till min kännedom att josefine tar hand om deras motion medan jag är frånvarande. Tänkte lägga upp dokumentationen. Det är bara för roliga bilder. Hahahaha.





Inte en tjock Bejron.







Bejrons tjocka rumpa!








Notera de lysande ögonen i bakgrunden.... Hahaha.
Bejron fett trött efter träningen.




Kanske är det bara jag som tycker att det här är sjukt roliga bilder. Men aja.



Pollensäsongen <3




Nu har vi haft sol här i en hel vecka. Varje dag sol och ca 10 grader varmt. Underbart!
Och plötsligt har jag o Daniel fått en mystisk hosta. O så lite snörvliga.
Och Daniel har pollenallergi varje år.


Gud vad jag hoppas att den pollenallergi jag hade förra året inte kommer att drabba mig i år också!




Från en sak till en annan lite roligare:

Martina kommer ju över den 24:e mars! Och jag har bokat biljetter till min favoritartist Teitur som spelar fredagen den 26:e. Ser så himla mycket fram emot att få gå på konserten - det blir min 5:e Teiturkonsert om jag inte minns fel.


Teitur är en singersongwriter från Färöarna. Han är en fantastisk låtskrivare, kanske mest för att jag fastnar för det gulliga och melankoliska i hur han sedan framställer dem på scen. Den första konserten framförde han helt själv med enbart en akustisk gitarr, den 3:e jag var på hade han storband med sig och nu blir det spännande att se vad han hittar på den här gången. Det finns i princip ingen reklam alls om London-konserten utan jag fick googla i timmar innan jag hittade denna!

Han skriver ofta om människor han möter och hur de får honom att känna sig. Många av låtarna är enkla men med ärliga budskap, tex "Don´t let me fall in love with you if i can´t have you". Ett av albumen han släppte för 2 år sedan, The Singer, handlade om hur konstigt han tycker att det är att ha blivit känd. Han ser förjävlig ut och han sjunger rätt falskt - men det är en del av hans stil.









§ 1.0

 

 

 

 

 

 


bilderna från ikea som jag lovade



Självklart tog det 3 timmar att åka hit kommunalt. Vi hade glömt att de renoverar nästan alla tunnelbanelinjer varje helg. Så för att komma till Ikea i södra London (det skulle ha tagit en timma) åkte vi via Bank, Nottinghill och Fulham. Från Fulham kunde vi ta en tunnelbana till Wimbledon - därifrån fick vi åka konstig Tram ( spårvagn) på landet tills vi kom till Ikea.




KANELBULLAR! (Daniel sa att jag inte fick äta sån innan maten för då blir man mätt)





Vi tog den största portionen å delade på! (Tänkte orka äta korven på vägen ut också)





Daniel skulle räkna så att vi fått rätt antal! Viktigt!





Självklart hann korvdisken stänga när vi skulle hem. Det var så lång kö för att köpa kaviarn så vi missade  korven helt enkelt. Synd men det sparade vi pengar på.


Vi köpte ett nytt lakan, ett påslakanset, ministrykbräda (har inte skaffat nåt strykjärn än dock), diskborstar, knäckebröd, negerbollar från Delicato, Saltlakritsfiskar som Daniel fick ha för sig själv, Marabouchoklad, Dammsugare från Delicato, 3 påsar jordgubbs-snören till mig (!!), två tuber kaviar, ett glas, ingen läslampa som vi åkte dit för att köpa, diskhanddukar, durkslag och säkert nåt som jag inte kommer ihåg. Det blev 300 för alltihop. Och en dags Svensson-nöje!



just nu



lagar jag hemlagade köttbullar åt ett helt kompani.
Sjukt goda! jätteköttiga!







UÄÄÄ DET ÄR SKITVARMT UTE SÅ JAG STANNAR INNE IDAG



Skoja bara. Vädret är jättehärligt. Jag solar på baksidan av huset!

Har ringt en statlig myndighet idag angående national insurance number. Jag har fått en intervju den 6:e april (!) så den ser vi väl fram emot. Det betyder att jag inte kan söka jobbet på GAP förrän det är klart och färdigt med ett insurance number. Anledningen till att jag inte sökt det tidigare är att jag tidigare fått höra att man inte kan ansöka om det innan man har en anställning.

I eftermiddag väntar jag på att en firma ska ringa upp mig med information om en tjänst i Sunbury. Det tar tydligen 1½ timma att åka dit. Men kan jag få dem att betala tågresorna dit är det okej. De vill ha mig till en svensktalande kundtjänst.

Får se vad det blir av det här. Måste sluta stressa upp mig över sånt jag inte kan råda över.
Hoppas att de hör av sig i eftermiddag, i vilket fall som helst tänker jag ta helg from kl 17.00 idag (engelsk tid).
Hoppas helgen blir lika fin som de senaste dagarna!

FCUK FASHION....



... och jag är helt slut i huvudet!



Var jättejättespänd inför intervjun och satt hela kvällen igår med förberedelser. Läste igenom hela hemsidan, mina cv´s och så vidare. Var väldigt förberedd med andra ord.


När jag kom till butiken blev jag hänvisad att vänta vid sofforna på våningen längst ner. Och där satt 6 andra flickor och en tjock afroamerikan. Gissa om jag blev förvånad! Jag var förberedd på en intervju - men inte på en gruppsession. Kände att allt inte var som jag försökt förbereda mig till (ja, jagvet att man inte kan planera livet in i minsta detalj) och blev en aning ställd. Efter en stund kom managern för butiken och presenterade sig. Han tog inte i hand och allting blev väldigt likt någon slags casting.


Vi fick sitta på rad framför honom i några soffor och han berättade om French Connections profil. Om hur mycket pengar ägaren hade, om vilka kändisar som brukar shoppa där och om hur de vill att man ska arbeta för att få bonusar (och hur lätt det är att få sparken). Sedan fick vi en uppgift att prata snabbt om.


Efter det fick vi göra en rolig sak! Vi delades in i små grupper och fick ett Case som innebar att vi skulle hjälpa en kändis med att hitta en outfit. Vårt uppdrag var att klä Victoria Beckham i en aftondress för röda mattan. Jätteroligt! Hittade en svart liten stretchklänning, coola skyhöga pumps med guldspänne och så accessoarer. Gillade väskan bäst. En liten kuvertväska i storlek som en tegelsten. Vit o svart med guldspänne. Vår grupp var den enda som klarade det inom angiven tid.


Resten av intervjun var jättetråkig och passade mig inget vidare. I samma grupp skulle vi presentera varandra för managern. Tjejerna i min grupp var inget vidare på det här så det känns lite oturligt med att ge en rättvis bild av mig själv. Och på det hela taget var intervjun en bra erfarenhet - men hela gruppscenariot passade mig inte alls. Jag är nog helt enkelt väldigt obekväm i situationer där man ska överrösta andra. Jag är inte blyg, men jag gillar inte att "köra över" andra - för det var lite vad allting gick ut på. Skinn på näsan har jag när det behövs.


Jag förväntar mig inte att managern ringer upp mig för den riktiga och personliga intervjun som i sådana fall ska äga rum imorgon. Om de inte kontaktar mig så känns det ändå helt okej. Företaget kanske inte passar mig så bra som jag trodde... Imorgon måste jag försöka få tag på en sån där job office å få ett National Insurance Number. Jag har en bra kontakt på GAP precis bredvid som bad mig komma dit så fort jag skaffat numret.


Puh, nu måste jag vila hjärnan lite. Den har verkligen varit på högvarv sedan igår eftermiddag.
Det luktar bränt! :D


Springa-på-stan-dag-med-cv's



Gjorde en riktig kraftansträngning idag och gick på stan hela dagen.
Lämnade Cv´s på en hel massa ställen. Imorgon ska jag på intervju på French Connection på Oxford Street. Ikväll ska jag göra research inför intervjun. Måste läsa på om företaget så att jag är väl förberedd imorgon!




Det är en stor butik som ligger mittemot Bond Street Underground Station.
Spännande minst sagt!





Wish me luck! :)



Summary: Phantom of the opera




Phantom of the opera var så sjukt vacker!
Hur kunde jag ha varit i London tidigare utan att se den?
Ny sevärdhet på listan över sådant man inte får missa!
Hörde att det dessutom ska komma en 'Phantom of the opera 2' under detta år.


Här är ett klipp från filmversionen. Tyvärr i 90-talsversion.


Phantom of the Opera ikväll!



Ikväll ska vi gå på Phantom of the Opera! Har alltid velat se den.
Daniels familj är så himla gulliga som tar med oss på restauranger och opera.








Idag åkte vårjackan på för första gången. Till och med så varmt att det bara blev en klänning o strumpbyxor under. Bara solbrillorna saknades! Nu är det verkligen vår.
Man blir så glad av all sol.






sushiafton med twist



Ikväll åt vi supergod middag på den fina sushirestaurangen med Daniels familj!
Lycka är god mat. Och kaffe efter maten på Starbucks.




När jag kom hem såg jag att jag blivit antagen till London Metropolitan University, på Business Psychology-linjen.
Nu måste jag börja fundera över alltihop ordentligt. Ska jag köra 100% på drömutbildningen till psykolog - eller ska jag twista med psykologi-inriktad business? Det ligger å väger lite fram å tillbaka... Måste kolla om det finns chans att gå på öppna hus på skolorna. Och fundera ut hur jag ska ha råd om jag tackar ja.


Psykologi på City University - med chans att bli psykolog?

 

Business Psychology på Metropolitan med chans på
storastora pengar som tex konsult?



Valet är ju egentligen rätt så självklart.
Båda känns rätt - men en måste kännas rättast!




"Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel, lev med det
Ibland gör man absolut ingenting men det blir fel ändå
...
All den här tiden som jag vilat och velat
Vilat och väntat och kastat bort
Inte nu, kanske sen kommer jag också tycka
Att allt dåligt för med sig nåt gott"





Söndag kväll 28 feb


Det är söndagkväll igen. Den här veckan har jag jobbat sjukt hårt för ett jobb. Jag har sökt massor av jobb varje dag och ansträgt mig till det yttersta. Jag har fått god respons, men trots allt ändå dålig uppföljning. Känns lite som att jag kastas mellan lättnad och vemod. När en arbetsgivare ringer upp, erbjuder en intervju och lovar att ringa tillbaka samma dag känns det fruktansvärt bra - bara det att när det inte kommer något samtal sedan kan jag inte låta bli att ta det hårt. Och personligt.



Jag gör mitt bästa och vet att jag borde ta vara på min lediga tid i London. Staden är fantastisk, människorna är underbara, allt är en underbar upplevelse och jag ångrar inte att jag åkte hit. Det som sätter lite käppar i hjulet för det "chillade" är den uppfattning av allvar jag har. Jag vet att jag inte kan få ett jobb genom att rulla tummarna. Och jag vet att om jag inte får ett jobb så blir jag pank.  Och jag vet att ingen annan kommer att ge mig pengar om det blir så. One shall feed herself.



Jag börjar överväga att söka restaurang- och barjobb. Ser dessa jobb som en slags "senare utväg" eftersom jag i första hand vill komma vidare med mitt cv. 6 år på coop toppat med diskjobb ser så himla mycket sämre ut än 6 år på coop med administrationstjänst. Det ser väl vem som helst. Kanske har jag lagt lite för mycket allvar i min situation här och borde koncentera mig på att "leva livet" i högre grad än jag gör. Har nog aldrig egentligen kunnat avdramatisera allvaret i livet. Jag måste vara generellt dålig på att slappna av och flyta med.



I lördags landade Daniels familj i London så vi har pysslat med dem lite grann nu i två dagar. De är jättemysiga och trevliga. Vi har mest ätit om jag ska summera. I lördags tog vi med Edvin och Oskar (14 och 16år) till KFC och köpte den största menyn. Det var sjukt mycket mat. En bricka fylld med feta majskolvar, "kycklingpopcorn", friterade kycklingfiléer, barbecue-sås, majonäs, cocacola och pommesfrites. Jag rullade ut. Med fett på fingrarna. Sedan drack vi kaffe på starbucks. Mötte en kille på gatan som delade ut rabattkuponger till SubWay (stället där de säljer mackor). Sedan åt jag inget mer på hela dagen!



Idag mötte vi upp dem på deras hotell för Afternoon tea. Massor av scones med russin i, jordgubbssylt, grädde vispat till smör, trekantsmackor, tårta, äpplekaka och english tea. Godaste jag ätit på såååå himla länge. Tryckte i mig säkert 4 scones. Underbart! Sedan promenerade vi över Hyde Park (min nya favoritplats i London) och kom fram till Harrods. Efter försökte vi ta oss till Piccadilly Circus för att äta - på vägen kom det självklart ett skyfall. Ösregn! Genomblöta! Sedan åt vi igen - på en italliensk restaurang i Covent Garden. På vägen hem drack jag o Daniel en öl på en belgisk krog. Jag drack en honungsöl och Daniel drack en svartavinbärs-öl. Måste gå dit igen! Blir ett bra ställe att släpa in Martina på när hon kommer den 24e Mars!



Imorgon väntar jag jobbsamtal från en kille på en Agency. Ska söka lite mer jobb. Funderar på att gå ner å lämna in cv´t på puben nedanför huset. Sedan går dagen förhoppningsvis snabbt och det blir middagsdags igen. Då ska jag och Daniel ta med hans familj på den FINA SUSHIRESTAURANGEN! Och på tisdag ska vi se Phantom Of The Opera. Sistnämnda ser jag fram emot mest av allt. Har alltid velat se den!







RSS 2.0