30 Maj 2010

Klockan är 05.35 och jag råkade vakna en timme förtidigt för att gå till jobbet (jag är för rädd att försova mig så jag börjar dricka kaffe redan nu). Surfade på en låt. Och så började jag minnas den där kvällen för snart två år sedan när jag och Johanna står på ett proppfullt Zinkensdamm. Vi har gjort drinkar hemma hos henne med överdosering av färska svenska jordgubbar och sedan klätt oss fina. Jag hade fortfarande min blåa skinnjacka då. Det kändes som att det var lite av den sista kvällen som vi skulle få stå och minnas alla känslor vi haft tillsammans med musik som Kent släppt. Det är märkligt hur speciell den känslan är. Som att vara lycklig, och tro att man ska få vara det resten av sitt liv. Det var också tidigare under det året som jag o Johanna blev kära i London. 2008 var ett fint år. Jag minns att jag var ledsen men gjorde allt för att förneka det. Men så hade jag alla mina fina fina vänner som alltid fanns för mig. Och se vad bra det blev.


 












Var inte fega. Lyssna. :)

29 Maj 2010



Idag fick jag ett konto hos Lloyds! Det är den banken som har en häst som en logotype!


Nu har jag även slarvat bort mitt svenska simkort. Är det nån som undrar varför jag inte svarar kan det ju bero på att jag inte kan hitta det. Försvann när Daniel packade sina kläder igår kväll.




28 Maj 2010

Dagens Outfit's












Har varit ute å försökt få ett bankkonto idag. Det gick inte alls, och inte heller på Lloyds bank. Så himla irriterande. Sedan handlade vi short åt Daniels syster Anna på Abercombi & Fitch. Sjukt häftigt varuhus - det var som en enorm hemmafest! Flera våningar. Snygga människor - blonda tjejer och muskliga killar. Alla såg ut som modeller. Vid ingången kunde man fota sig med en äcklig musklig kille utan tröja. Det var lite osmakligt. Alla säljarna var riktiga stereotyper! Hela butiken luktade parfym för de gick runt å sprayade på allt. Snyggt arrangerat.

Nu ska jag o Daniel kramas för han ska åka till sverige imorgon. Å så kommer han inte tillbaka förrän om två veckor. :(


Nästa inlägg kommer handla om Therese&The City!



28 Maj 2010

Dagens tankenöt - Ett enkelt härkomstest!




Vad tänker ni på när ni ser de här:


  • 241

  • 341

  • U2





















Fundera igen när ni ser det här:

  • ICU

  • M8

  • 241

  • BRB

  • B2B

  • P2P

  • L8

  • B2C

  • F8

  • H8

  • W8

  • SK8

  • PL8

  • 2L8






Om du läser ut ord från dessa kombinationer är det definitivt något fel på dig. Du har glömt ditt svenska modersmål och börjar läsa ut bokstavs-/sifferkombinationer som ordkombinationer och uppmaningar. Du använder flera av dessa kombinationer dagligen i SMS, Tal och Skrift. Du bor i London och inte i Stockholm.



-  IW84U2M8   (I wait for you too, mate)



27 Maj 2010



Pengar. Jag önskar jag hade mer av dem.

Jag hatar att gnälla om pengar i bloggen. Men var ska jag få släppa ut mina klagomål annars?
Nu ska jag betala CSN-lån den 30:e maj och sedan nytt busskort den 10:e Juni. Jag har nyss köpt ett busskort liksom, med tiden går snabbt. Daniel reser hem på lördag så jag ska bo här ensam i veckor o äta ris.
Problemet ligger i att jag inte har fått någon ordentlig inkomst än. Den 25:e juni får jag den första lönen... Långt kvar. I will keep up the good work. No more comments today.

Tror att det bara är en dålig dag. Därav den molokna tonen.

25 Maj 2010

Åh jag är så förkyld. Det är hemskt.

Hostar oavbrutet har feber och snorar.
FRÄSHT! haha

23 Maj 2010



Jag vet, jag vet. Nu gick det jättemånga dagar innan jag skrev nåt. Jag hade bara inget att berätta - saker har vart lite upp och ner och jag orkade inte skriva att jag lever. Ibland känns det onödigt att skriva bara. Vet inte om nån reflekterar över vad jag skriver. Det ska bli roligt att kunna gå tillbaka å läsa själv sen, hur jag tänkte och vad jag kände. Med sen menar jag om nåt år eller så.

Dagar har förflutit sedan sist jag skrev. Jag hade två dagar ledigt denna vecka; torsdag och fredag. Under den här veckan försökte jag skaffa ett bankkonto igen - det var heeelt lönlöst. Bankerna gillar inte min adress som är ett studenthus. Även fast det är ett mycket dyrt studenthus. Det är ju också på grund av att vi bor här som jag inte kan få ut någon lön den här månaden!

På torsdagkvällen hade ju Daniel gjort sin sista tenta så alla var för det mesta glada. Vi åt en pizza som var en halvmeter lång. På min sida av pizzan hade jag valt 4 sorters ostar. Det var fruktansvärt gott med mögelost på pizzan! DELIKATESS. VILKEN FEST VI KOM PÅ! På vägen hem stannade vi på en bar i området. På nedervåningen kunde man sitta i små grottor å dricka en drink. Till slut gick vi hem och somnade.

Sedan blev det fredag. Jag tror att vi mest tog det lugnt hela dagen. Hursomhelst jobbade jag tidigt på lördagmorgonen med Egil och de andra på jobbet. Det var tropisk värme. Höll på att smälta bort. På kvällen tog jag och Daniel en filt å la oss i en park i eftermiddagssolen. Astrid kom också. Det är en tjej från Dalarna som jag träffar ibland här. När solen gick ner strosade vi ner till Themsen och satte oss där det var utsikt över floden och Big Ben i solnedgången. Usch vad flashigt det låter. En helt vanlig kväll i London. Efter jobbet sådär.

Det finns en enorm lila uppochnervänd KO nere vid London Eye o South Bank nu! Tänk er 50 m X 30 m. Där nere kan man dricka öl, lyssna på musik och dricka öl. Det är bilder av kor överallt. Bänkarna har ko-färg. Jag och Daniel gillar ju kor så det var givet att beställa en kanna öl där å bara njuta av sommarkvällen. Allt var frid och fröjd tills vi kom till kebabstället och jag inte fick det jag beställt (kebab med pommes).Jag fick kebab i tacobröd istället. Det var nästan lika gott.

Ikväll efter jobbet orkade vi inte vara inne. DET ÄR SÅ VARMT. Daniel har druckit upp ett 6-pack med cola idag. Jag har druckit 2 eller 3. Sjukt varmt. Man kan inte ha jeans på sig. Ikväll gick jag i bara jeans och tröja. Vi köpte McFlurry's på McDonalds vid Chancery Lane och gick och drömde om lägenheter. Nu vet jag exakt var jag vill bo. Eller iaf vilken del av London. Det ska vara omkring Farringdon/Chancery Lane/Holborn/Angel/Islington/Rosebery. Säger det er någonting? Allt finns här. Det är en annan del av London. Det är Londons Vasastan.

Vi gick och gick och gick ikväll. Plötsligt visade det sig att jag stod utanför City University of London. Jag kan bara säga Oh My God. School of Social Science var helt nybyggd och superflashig. Det tar 15 min att gå dit från Kirby Street där vi bor. Jag kan se mig själv där. Det kan jag verkligen. På det hela taget har jag det bra och jag är lycklig.

Preliminärt hälsa-på-datum är 3:e till 8:e Juli. Ska göra allt i min makt för att ta en hemresa då.











MÖÖÖÖÖÖÖÖÖ




18 Maj 2010



Jobbade min första kväll igår, kom alltså hem runt 12-tiden.
Det var inga problem förutom att det inte finns några man kan fråga om problem. Alfred körde samma svar på alla mina frågor; "RING NIKLAS, HAN E BRA PÅ DET DÄR"

Jag har ju egentligen inga problem med att prata med folk, det är snarare det att jag alltid ska hålla på å respektera andra (speciellt de som kanske är mina chefer då..). Jag hade redan pratat med Niklas en gång och tyckte väl att det var lite väl sent att ringa honom 22.30 svensk tid. Ville ABSOLUT inte ringa honom 23.30 svensk tid. Dessutom tycker jag inte att man ringer personal som gått hem för dagen - men det verkar vara lite annan jargong på det hos Mr Green. Vilket iof är jätteskönt. Trivs fortfarande.


Förraförra sommaren. Jag och pappa åkte till ön Stora Tratten.



Jag får ju frågan varje gång jag pratar med nån hemma - "Om jag inte ska ge upp och komma hem snart?" Jo. Jag ska komma hem snart - men det verkar inte bli för att stanna. Jag känner mig tillfreds med jobbet här och det är skönt att kunna ha en egen lägenhet. I slutet av sommaren kommer Christine att åka hem vilket såklart är jättejättejättesynd (och jag kommer att sakna henne gränslöst) men var person måste nog bygga sitt eget liv. I Stockholm har jag ingen lust att bo hemma igen för det var inte så roligt sist jag provade. Jag vill inte komma tillbaka till Coop Extra om jag inte måste. Och jag ser verkligen fram emot sommaren i London. Även om jag såklart längtar efter sommaren i Stockholm. Det är nog egentligen få sommrar som kan klå en sommar i Stockholm...

Jag funderar på framtiden varje dag. På om jag ska komma hem - men jag tror inte att jag är färdig i London ännu. En fråga som återstår är ju huruvida jag ska studera eller inte till hösten. Min beslutsångest har alltid tagit enorma proportioner! Det beror på att jag alltid vill göra det bästa valet med bäst konsekvenser. Jag kan aldrig bestämma mig. Och jag försöker berätta för mig själv att man inte kan planera allt - för då blir man ofta besviken. Man kan inte bestämma över allt.

Nu ska jag gå å se efter om jag kan koka lite kaffe (EGIL PÅ JOBBET SÄGER ATT MAN MÅSTE FILTRERA VATTNET INNAN MAN DRICKER DET - HJÄLP, DET HAR JAG ALDRIG GJORT INNAN JAG KOKAT KAFFE!?!) och äta en tallrik fil. Daniel har precis gått för att skriva en tenta. Näst sista. Snart är han klar! :)


14 Maj 2010



GRATTIS MAMMI PÅ FÖDELSEDAGEN!
Synd att jag inte kan vara hemma och kan terrorisera dig!


Jag och lite rumskompisar till henne var och firade Christine i onsdags. Vi åt på det fina sushi-stället. Jättegott. Jag tog med en påse med massa svenskt godis. Choklad och ostbågar och jordgubbssnören å sånt. Efter sushin tog vi några drinkar på en av Londons bästa drinkställen! Jag smakade den godaste drinken i världen - innehöll ESPRESSO och VANILJVODKA och MJÖLK. Nomnom.


Har annars bara jobbat hela veckan - roligt. Jobbet går överhuvudtaget bra och jag lär mig massor varje dag. Sover lite dåligt just nu, är orolig att försova mig när jag ska upp vid 06 varje morgon. Daniel säger att jag snackar om jobbet i sömnen. Haha, han är lite orolig. Men det är ingen fara, jag gillar jobbet. Kommer inte att jobba tidigt varje morgon.


Den här veckan har jag försökt skaffa ett bankkonto. JÄTTESVÅRT. De godkänner inte Daniels papper som visar var vi bor. Så då får jag inget konto. Det betyder också att jag tidigast får lön den 25:e Juni. KUL JUL. HAhaha. Jag kommer att vara exakt lika fattig som jag varit hela tiden i London. London är det fattigast staden jag vet. Tur jag har som kunde låna pengar av pappa - när man jobbar har man en extra utgift: LUNCH.


Daniel fick sitt intagningsbrev till sin plats som Doktorand idag.
Han hade ingen aning om att det var 4 år istället för 3. Han har inte jättekoll på allt. Han kommer nog att passa bra som forskare - blir säkert professor någon dag.



Jag saknar mina nära och kära. Känns dumt att jag missat så många födelsedagar under våren. Syrrans, Pappas, Mammas (idag) och Annas födelsedagar..... :(



13 Maj 2010




En skylt utanför mitt kontor:






12 Maj 2010



Idag är det Christine's födelsedag och vi ska gå å äta sushi. Ikväll alltså.
Först ska jag spela data och dricka kaffe hela dagen. Men sen. Då ska vi äta lite sushi och fira!

GRATTIS CHRISTINE!




'

 

 

 

 


9 Maj 2010


8 Maj 2010


Goddag Sverige.


Har varit lite dålig uppdatering på den senaste tiden va? Ska skärpa mig! Kan inte skylla på något annat än att jag har jobbat mycket och helt enkelt inte har haft så mycket tid över.

Nu har jag lärt mig massa saker på jobbet. Finns några saker som är riktigt kluriga - men örona har inte vissnat hos mina kollegor ännu. Och faktum är att det kommer nog flera nya snart så då får jag nog vara med att lära upp dem också. Då ska jag få tillbaka för mina tusen frågor!

Idag regnar det här. Det har varit lite kyligare hela denna vecka - inte alls 25 grader + solsken. Har frysit lite. Det positiva med regnet är att min pollenallergi känns mycket bättre efteråt. Jag hoppas det kan regna typ var tredje dag framöver så att jag inte behöver ha så röda ögon och rinnig näsa!

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Har 10 pund på mitt kort - pappa lovade att låna ut lite pengar tills jag får lön men de har inte kommit ännu. Eftersom det ändå regnar kanske jag bara äter lite mat och ser på Gilmore Girls. :)



Börjar bli dags snart att planera in en vecka som jag kan åka till Sverige. Siktar på Juli/August. När är alla hemma? Jag förväntar mig en fullspäckad vecka med alla mina vänner och familj!

6 Maj 2010


Roligt på jobbet!
Idag fick jag en MrGreen-tröja! Och en MrGreen-tygväska. Ganska fina - men inget vi förväntas gå runt i... Så jag måste inte se ut så här varje dag. På luncherna handlar vi engelska trekantsmackor för 2,5 pund, hela dagarna fri tillgång till kaffemaskin och kollegorna är skojiga. Ååååååååååååååååh vad jag har det bra just nu!



5 Maj 2010



Hejhej!
Jöbba var roligt igår. Kontorskollegorna verkar sköna! Har hittils börjat bli upplärd av i huvudsak en svensk kille som heter Egil. På kontoret finns också två finska tjejer och två tyska. Den norska killen är på "ferie" så vi får försöka svara på norska mejl också. I slutet av dagen igår vågade jag försöka svara på lite mejl alldeles ensam! Haha. Det gick ganska bra tills datasystemet loggade ut sig och jag fick gå hem.

Kort sagt hade jag en bra första dag. Kände mig väldigt välkommen till gänget!
Det roligaste är att lära sig allt nytt! Så himla mycket att lära sig! :)








Jag var ganska fin på första dagen. Nervös.

3 Maj 2010



Hoho! Om några timmar ska jag vara på det nya jobbet! Spännande!
Berättar saker imorgon.






Tänk om jag tog med en sån här matlåda till jobbet imorgon?
Majonäs. Till. Allt. Mmmm.
Haha.


1 Maj 2010



1 Maj, och jag är fortfarande inte trött på London.
Igår kväll var det sjukt styrigt på baren. Ca 50 gäster som var jättetörstiga vilket medförde att alla var kalasfulla också. Jag tycker att det går ganska bra i baren, har lär mej de flesta mixer av alkohol o läsker nu. Nåt som är lite konstigt är att människor vill ha Blackcurrant i sina Guinness. Saft + Öl = Konstigt?

Hursomhelst, vi försökte stänga vid 3tiden. När klockan var 4 hade alla precis gått. En snodde ett vinglas. En ramlade och slog i pannan. En däckade. En spydde. Resten dog. Jag är inte så bra på det där med att torka spyor så jag var jätteupptagen en stund tills nån annan torkat den.... Jag fick dåligt samvete när min kollega Eddie, en 50-årig man som är jättesnäll, fick torka den. Han städar för övrigt alltid alla toaletter och moppar golvet också. Jämt. Men jag vet av erfarenhet att jag inte klarar av spyor, jag spyr själv.

Har förresten fått kontraktet från Mr Green skickat till mig över mejl och det ser rätt bra ut. På tisdag ska jag åka till kontoret för att skriva på det, och jobba den första dagen. Det känns så skönt att komma vidare nu. Underbart. :)




Christine och jag äter lunch. Min första biff i London. 6Pund.




Londons nationalrätt. Pommes. En tjej som heter Astrid inttroducerade mig för pommes med smält ost på. Gud vad gott det var. Snälla, kan nån hjälpa mig med mat-tips snart! Jag är vore väldigt tacksam, även om pommes också är mat...



RSS 2.0