Camden Lock Market



Igår gick vi på utflykt till Camden Lock. Det finns jättemycket roliga vintage-prylar där. Jag ville köpa nästan allt - men Daniel körde en klassisk manlig suck-metod som tyvärr alltid ger misslyckat shoppingresultat. Dvs vi köpte ingenting. Vi fick i alla fall en jättefin dag, solsken och rätt kyligt. På vägen in på marknaden såg jag en känguru! Det var en man som kom bärande på den. Camden är en ganska galen stadsdel - och kanske inte en del av staden jag skulle vilja vara i på sena kvällar...




Jag shoppade ganska fina saker på marknaden när jag var där med Johanna för 2 år sedan. Stället är känt för sitt jätteutbud på andrahands-grejer i form av kläder, skor, väskor och allt möjligt annat. Ett riktigt prylställe med andra ord. Måste ta med Syster å Mamma dit när dom kommer hit i februari - om inte annat för att visa dem alla fina statyer av hästar som står uppställda överallt!

På vägen hem hittade vi en bra buss som åkte rakt ner från Camden Lock till Holborn. Åka buss i London är ganska underskattat. Tycker att man missar så mycket av omgivningen när man tar tunnelbanan. Dock tar det ju sin lilla stund med bussen - trafiken är alltid ett kaos. Jag förstår inte hur de med körkort i den här stan klarar sig. Det är alltid "Diversion" på trafiken, vilket betyder att man leder om alla bilar in på smågator om det händer något på någon gata. Eller som om kvällarna, då gör man många stora gator enkelriktade. Man vet aldrig riktigt vilka busshållplatser som är öppna eller om busslinjen går dit man trodde att den skulle gå. Förvirrande. Och det är helt självklart.

När vi kom till Holborn tvingade jag med mig Daniel på den stora och billigaste Sainsbury´s som ligger precis vid korsningen. Vi handlade massa saker som var på extrapris, tex fiskpinnar för 67 pence (ca 10 kr). Och som avslutning på dagen lagade jag storkok på köttfärsås (som lär räcka i säkert 3-4dagar) medan Daniel körde tvättmaskin!


Nästan frisk!

Det har varit lite tyst från min sida i ett par dagar. Beror mest på att jag egentligen inte gjort så mycket mer än att försöka pigga på mig från förkylningen. Jag förstår egentligen inte varför jag alltid är sjuk så pass länge - antingen är mitt immunförsvar jättedåligt eller så var det en ordentlig bacill. Tror på en kombination. Var å hälsade på i Christine´s hostel i fredags å alla bartendrarna där gick runt med samma hosta som jag haft nu i en och halv vecka.

 

I söndags satt jag å googlade på symptom (jagvet, jag är en hypokondriker av dess värsta slag – det värsta är att jag hypokondrar så bra att jag faktiskt tro mig själv i slutändan!) och efter en stund var jag säker på att jag hade en kombination av svininfluensan, halsfluss och körtelfeber. Falskt alarm eller inte, nu mår jag mycket bättre och hostar bara lite grann!

 

I måndags köpte jag en ny telefon eftersom den jag hade blev stulen ur väskan i fredags. Verkligen jättetråkigt. Har ingen aning om hur den som tog den kunde öppna väskan, ta telefonen, stänga väskan utan att jag märkte det. Antar att det är sånt som händer och att det bara är att sucka lite, och gå vidare. Jag köpte en uppföljare till min Samsung 5600, nämligen Samsung 3650. Modellen är lik den förra förutom att kameran inte har någon blixt och att man kan byta skal på baksidan. Fördelen med den här nya telefonen är att den var jähääättemycket billigare än den gamla, vilket medför att jag nästan borde kunna få den här nya telefonen i princip gratis efter allt försäkringsstrul som nu väntar. Något jag märkte här var att det är mycket billigare att köpa telefoner i London. Under halva sverigepriset på de flesta modeller!

 

Under förra veckan, och i början av den här också för den delen, har det varit extremt mycket innesittande vilket har resulterat i att jag börjat sakna Sverige-mat och Sverige-saker i allmänhet. Förra veckan hittade vi Mamma Scan´s köttbullar på Sainsbury´s! Och billiga också, 1 pund per 350grams-förpackning (Så det åt jag och Daniel i tre dagar… tröttnade på köttbullar….)! Fotade dem för att ni skulle tro mig men bilderna ligger tyvärr i den stulna telefonen. Något annat jag saknar är svenskt KAFFE.  Jag drömmer om en kopp Zoega´s. Med svensk mellanmjölk. Vidare saknar jag vad jag inte fick plats med i väskan – OSTBÅGAR. Längta leder dock ingenstans, så jag letade upp en hemsida till en butik borta vid Paddington Station som heter Totally Swedish. Mission blir att gå dit någon dag å att införskaffa det viktigaste – ostbågarna.

 

Idag har jag varit på Starbuck´s förresten. Satt där i sällskap av mig själv och läste engelsk skvallertidning.  Köpte den största Americano´n till mig själv. En halvliter kaffe för 2 pund. Great price! Och en cupcake. När Daniel var färdig i skolan kom han å störde fikastunden å drack slatten som hade kallnat! Jag lär mig aldrig att bara ta en mindre kaffe så att det inte hinner bli kallt. Tur att Daniel är precis likadan så att ingen kan gnälla på den andra! Jag börjar tycka att vi passar mycket bra ihop på fler sätt än att vi tycker om varandra mycket.

Vad som händer inom snar framtid. Svårt att svara på. Trivs lite med den halvt påtvingade, halvt välförtjänade och även alldeles förträffliga arbetslösheten. Kryper såklart lite i fingrarna efter något syfte med dagarna – men samtidigt är det så skönt att bara kunna strutta runt å göra precis som man vill, när man vill! Jag har Cv:t klart, men skulle behöva komplettera med ett personligt brev. Har sett ut ett ställe på Holborn High som söker personal. Det är en liten kontorsbutik med postservice som heter Ryman´s. Butiken tillhör en ganska utbredd kedja här i London, med butiker på nästan varje gata. Vill ju helst inte jobba i butik, men känner mig faktiskt inte så kräsen. Vill få in en liten peng som man kan shoppa för.  Ser fram emot att varje dag lägga in ett ”dagens outfit-inlägg” á la bloggerskan Kissie!

 

Haha – okej här kommer bild på dagens mat. Ni trodde väl inte att jag skulle glömma lägga in billiga mat-tipset idag? Vi var inne på Marks&Spencer på Holborn High. För övrigt den mest tilltalande butiken i närheten; de skyltar med nästan enbart organiska matvaror (vad det skulle vara för skillnad på M&S´s organiska mjölk och Tesco´s  mjölk som båda har samma pris kan jag inte förstå) och bra priser. Okej här kommer dagens middag, något smörgåstårte-liknande. Bara 5 pund!

Det blev mycket över så det räcker till frukost också – hög känsla av cateringkäk på denna middag. Vi har gått å snattat på fatet hela kvällen!


Dagens Spartips:



Om man tycker att det är dyrt att betala 3 pund för 227 gram kaffe kan man köra samma kaffesump 2 ggr.


Helt okej smakresultat.



Klad Hest!



Jag var lite ledsen för min telefon idag och så skickade syrran en ursöt bild på Blakur.
Usch så söt han är, vår lilla häst.  Jeteklad hest!





Min syster är så himla duktig på att fota. Tycker det ska bli roligt att hon kommer hit o hälsar på snart!
Saknar dig lillasystern!

Stulen telefon :(


Igår blev min telefon stulen på en klubb. Jättejättetråkigt och lite läskit.
De tog ingenting annat vilket är ganska märkligt.

Jag ska fundera på om det är värt att köpa en ny telefon. Under tiden har jag det svenska numret i en gammal nokiatelefon. Kanske bäst så? Så att ingen vill ha den...

Karriärsfunderingar


Igår var det Daniels Intervju-dag hos företaget som han söker konsultjobb hos. Så Daniel klädde upp sig till tänderna i kostym, skjorta, slips och de nya skorna som vi köpte nere på Oxford Street för några dagar sedan. Jag fick borsta lite puder på Daniels kinder innan han skuttade iväg med sin portfölj. Han blev jättefin!



Efteråt möttes vi upp på Starbucks för att festa med köpekaffe. Aldrig smakar kaffe så gott som med sugrör. Daniel blev väldigt nöjd med intervun, men verkar fundera över vad jobbet kommer att innebära om han får det. Företaget vill gärna att han programmerar en del de första åren samt flyttar upp till Manchester. Det är inte riktigt i enlighet med vad Daniel vill göra. Han är mycket mer intresserad av att vara en ko.



Det blev ingen bild på mig själv - jag är fortfarande sjuk och ser för risig ut. Har i princip hållit mig inomhus sedan i söndags. Märkligt nog känns det inte som att det gör så mycket. Jag har haft dagarna fulla av att snyta mig, hålla mejlkorrenspondens uppe och annat som jag kunnat förbereda inför skolansökningarna.

Jag beslutade att skriva mitt Personal Statement på svenska till att börja med för att undvika de språkbarriärer jag har. Det är svårt att skriva gott om sig själv. Det slutade med att jag helt öppenhjärtligt och ärligt skrev varför jag tycker att jag skulle passa bra på som psykologistudent. Och faktum är att ärligt är bäst. Brevet är färdigt och jag tycker att jag till sist är nöjd med det. Allt som allt har jag skrivit på det i en vecka nu; det är bara ett a4 men orden är avvägda på guldvåg. Ska man skriva något viktigt kan man lika gärna göra det på riktigt, och ordentligt. Nu återstår översättningen. Det ska Daniel få hjälpa mig med.

Jag har valt lite skolor och psykologiutbildningar. Alla är undergraduates, dvs 3-åriga utbildningar. Jag kommer att lägga in ett försök på en kurs i Business Psychology. Problemet är att mitt Personal Statement är inriktat på psykologistudier (med mål som psykolog), men den här andra kursen verkar väldigt intressant ur den synpunkt att den även inriktar sig på affärsverksamhet och de psykologiska aspekter som angränsar. Exempel är köpbeteende, management, marketing, strategi och organistationspsykologi. Utbildningen verkar jämförbar med vårt svenska Personal/Arbete/Organisations-Program (PAO) i Sverige. Målet med den här utbildningen verkar vara god förmåga till analys och förståelse av arbetsliv, men även att få ett marknadsperspektiv genom tex media. Och det angränsar ju till viss del till Psykolog, fast med en mer affärsinriktad syn.

I första hand vill jag öppna mina vägar inför hösten. Jag vill se fler alternativ till utbildning å sluta skrota på extrajobb. Men i vår blir det såklart lite mer extrajobb. Det känns skönt att jag har lite tid på mig, och att jag gör mitt yttersta för att öppna möjligheter.


Dagens matfundering: Vitlökssås är en underskattad sås. Den är exceptionell till allt! (man kan variera den med att droppa i citron också)

Är det inte..

... en helt fantastisk version av den här låten?






Kunde nästan inte ha gjort den bättre själv! :)


Inneliggardag #2


Idag har febern gått över. Belönades dock med en rethosta som inte är av denna värld som kompensation. Jag har inte satt ut näsan över huvudtaget.

Dagens sysselsättning har bestått i att (äntligen) ringa UCAS för att ta reda på hur jag skulle göra för att påvisa att mina gymnasiebetyg faktiskt är bra nog för en undergraduate i psykologi. Första gången la de på. Jag antar att det var för att jag fick en hostattack o lät snörvlig. Så jag tänkte att nu jävlar ska jag köra 20-frågor på nästa stackars person som svarar. Jag fick veta att jag måste ladda upp VARENDA ÄMNE jag läst separat, lägga till datum för betyg och betygsgrad. Så det är alltså vad jag gjort under resten av eftermiddagen och kvällen - klickat in mina 31 gymnasiebetyg i rutor. Nu är jag klar med det och ska fortsätta på mitt Personal Statement. Kommer ta minst en dag till innan jag är klar med det.

Kanske ligger det bra till att vara sjuk just nu, jag kan varken gå ut o göra av med pengar eller slippa undan att skriva klart ansökningen till skolan.

Sitter å funderar lite kring vad jag vill studera, och det lutar främst mot psykolog. Jag har motiven för yrkesvalet helt klara för mig själv, problemet är ju att jag måste övertyga helt okända människor om varför jag skulle passa så bra på kursen. Texten måste bli fruktansvärt bra helt enkelt. Både kul och lite pressande att få skriva något viktigt. Min prestationsångest kommer som vanligt smygande. Måste få bukt med på den.


Dagens mat-tanke: Jag längtar efter risrörorna. Pasta med tomatsås är ingen jättehit. Eller i alla fall inte två dagar i rad.



Inneliggardag



Idag har jag spenderat nästan hela dagen i sängen, vaknade jag med betongkeps, feber och en jobbig hosta. Det kliar i halsen hela tiden. Kände igår att det var förkylning på gång i kroppen, försökte såklart värja mig genom diverse huskurer (tyvärr pappa, det fanns ingen förklningswhiskey att tillgå så någon sådan kur blev det inte) men lyckades inte riktigt. Smaskade i mig alvedon som jag tagit med mig hit. 

Vi gick ner för att handla småsaker när jag piggnat till på eftermiddagen. Det blev gounded coffee-beans, ketchup (som jag tjatat om sedan vi åt pasta!), en pastasås med champinjoner från Dolmio (dyr! 2 pund!) och sedan ett stort paket näsdukar i låda (bara för att det kändes filmaktigt och utländskt). Märkligt nog gick kalaset på Sainsburys på en hundring. Vi svor lite men tröstade oss med att det trots allt blev investeringsvaror i påsen.

Idag fick jag som jag ville igen - pasta till middag. Vi värmde bara halva Dolmiosåsen för då sparar man pengar, o fyllde upp det som fattades på tallriken med ketchup. GOTTINAMNAM.  Glömde tyvärr fota veckans enda hemmalagade maträtt med lite färg på. Jag tänkte i ätande stund att ni säkert inte är intresserade av våra spartips för middagar ändå, men så här i skrivande stund verkar det (tyvärr?) så att den enda högtiden på dagen har varit när jag åt o lagade middag? Tråkigt att vara sjuk och hängig.



Känner mig piggare efter maten och i skrivande stund sitter jag o Daniel med våra stora kaffekoppar o skriver. I Daniels fall är det ett Proposal till att doktorera, i mitt fall ett Personal Statement till skolansökningarna. Knivigt för min del är att samma personal statement kommer att skickas till alla kurser jag söker - jag kan alltså inte skriva olika för varje kurs. Alternativet blir ju att jag bara söker psykologikurser. Psykologikurser känns rätt just nu. Jag känner mer och mer att det är det rätta för mig. Vi får se hur det känns senare. Jag är ju bra på att ändra mig.

Avslutar kvällens med att posta en bra låt.




Sushi vs Pasta

Igår eftermiddag träffade jag Christine på en fika. Vi åt chokladmuffins o brownie å drack kaffe o te. Pratade om CV:n o lite sånt där man måste tänka på när man ska söka jobb. Christine ska ju antagligen bli kvar här ett tag hon också så det känns lite extra bra att få lära känna henne bättre.

Efter någon timme kom Daniel förbi med sin portfölj (som han fick av mig i julklapp). Han ser jätteviktig ut när han är i skolan. Viktig på ett fint sätt! Ska slänga upp en bild här nedanför så att ni får se! (Och jaaaa... I bakgrunden ser ni vårt CompactLiving-rum. Det är inte för litet, men det är ju inte så stort som det skulle behöva vara när vi båda har en massa grejer. Ingen av oss har packat upp våra väskor ännu..)




Vi gick i alla fall från fikan med med Christine rakt över gatan på Kingsway å in på vår favoritsushi-restaurang. Eftersom vi lever matsnålt varje dag, tyckte vi att vi kanske kunde vara värda några bitar var.. Jag vet, det är att ljuga för sig själv lite när man äter för 2 pund var om dagen annars, när man plötsligt får betala 15 pund var för sushi. Meeeeeen den här sushin är sååååå god! Jag ska visa, ni kommer att förstå!



Alla sushisar åker runt runt runt på ett band. Man får sitta vid bardisken å bara plocka de tallrikar man vill ha. Svårt att välja. Jag vet att det är en med svart kaviar på som är jätteäcklig (som jag råkade välja en annan gång). Så den tar jag inte igen! (Det var stekt strömming inrullat i den rullen)



Lax o avokadorulle med touch av chili! (Favorit!)




Banan-gurk-avokadosushi. Väldigt söt smak. Ovanligt framförallt!



Minirullar med bara lax. Namnam.

Nu var det slut på rapporteringen om gårdagen. Dagens plan var egentligen att åka upp till marknaden Camden Lock, men när vi vaknade spöregnade det. Kändes som mycket otrevligt väder så jag åker upp en dag i nästa vecka själv istället. Gick ner på Oxford Street å skaffade kostymskor till Daniel istället. Känns bra att min shoppinglust kan stillas fast vi köper grejer till honom. Win-Win-Situation.

Dagens middag blev, tro det eller ej, pasta carbonara. Jättegott med extra salt, extra peppar och extra vitlök i. Börjar irritera mig på att alla färdiga livsmedel här innehåller en massa konstiga ämnen. Tex de risifrutti-liknande yoghurtar som vi äter till frukost, som innehåller Gelatin?

Nåja. Jämför en bild på dagens middag med gårdagens delikatesser!



Färglös mat som vanligt. Men det här var faktiskt det godaste på hela veckan!



London by night with Christine

Igår kväll träffade jag Christine som jobbat på samma jobb som mig. Hon kom hit den 3:e januari och läser en bartenderkurs. Det innebär i praktiken att de blandar o dricker drinkar hela dagarna. På kvällarna verkar de flesta på kursen vara ute på diverse barer. Jag följde med dem till ett ställe som heter Road House. Blev inte så överraskad över människorna vi mötte på Road House - mest britter. Och jag skäms för att prata skit om ett helt folk - men de klär sig verkligen som krattor. Många verkade ha klätt ut sig, trots att det inte var någon temakväll.. (hehe?)

Hursomhelst, blev jag positivt överraskad då det klev upp ett band på scenen å började spela i princip all sån musik som jag tycker om! Jag går ju helst ut för att lyssna på Livemusik i Sverige, så det här lyfte verkligen hela kvällen. Efter en stund började vanliga barbesökare komma upp på scenen och allt urartade i en Live-Karaoke! Väldigt väldigt annorlunda, inga teveskärmar och singalongbakgrundssångare. Jag fotade en liten rolig kines som var 150 cm lång å hade världens rockröst. Han sjöng en av mina favoritlåtar - Mr. Brightside av The Killers.  Tjejen på bilden vann hela tävlingen med So What I´m Still A Rockstar av Pink. Hon hade en naken supermandräkt och som pris fick hon ett presentkort på 100 Pund i baren.



Jag och Christine dansade mycket. Hon tipsade om vilka drinkar som var godast, och såg till att jag inte köpte fel. Vi fick någon som hade massa mjölk och grädde i sig. Verkar jättejobbigt att hon måste prova alla drinkar (inte!) för att bli bartender.




Vi gick hemmåt tillsammans å snackade jobb och Londonplaner. Bestämde att vi ska ta en fika senare i veckan. Bestämde även att vi skulle ta å vinna den där tävlingen själva någon gång inom några veckor. Får se hur det går med det! Jag är mest sugen på att sjunga med ett band. Det var längesedan jag gjorde sånt.


Idag har jag väntat på mail, från UCAS och rektorn som jag bett vara referens. Men det blev bara post från pappa. Inte mycket sämre - men de andra mejlen är lite viktiga för ansökningar. Det är inte så bråttom med skolansökningarna eftersom de beslutat att skjuta upp hela ansökningsperioden fram till och med 22 januari. PÅ GRUND AV DÅLIGT VÄDER! Hahaha. De skulle bara veta hur det har varit i Sverige hela vintern nu - och vi har ju överlevt ändå..
Se själva på deras hemsida: http://www.ucas.co.uk./news/january/extendeddeadline


Lagade konstig mat till middag idag. Ris igen. Och kyckling. Och vitlök. Och en rödlök. Och en halv pressad citron. Varken jag eller Daniel gillar att lägga pengar på mat. Det här blev resultatet, har döpt maträtten till Barbiemat eftersom den är helt rosa av all rödlök:



Vi överväger att köpa en flaska av sånt där som gör såser mörka. Soya heter det va? Bara för att få lite variation. Kan även tänka mig pasta. Men det är inte lika billigt. Ris-röror verkar vara vår grej. Efterlyser recept på billig och god mat! Dagens spartips är för övrigt Müllers vaniljyoghurtar på Tesco: 5 stycken för 1 Pund!

Nu ska jag plocka fram min Sex And The City-box. It´s calling for me!



suck.



Varför finns det inte varmvatten och varmt element i en lägenhet som kostar
14 000 kr  i månaden?


En stilla undran bara.

Note to self: SKAFFA EN EGEN KARTA!

Väntade på att svara på mejl idag, men det kom inga svar på mejlen jag skickade igår - därav blev det inget svarande på mejlen! Jag väntar svar från Pskologiska Institutionen på UCAS, Ansökningsavdelningen på UCAS och så från rektorn från Kunskapsgymnasiet. Har lite is i magen ännu, men annars ska jag ta o ringa upp dem allihopa imorgon från mitt skype som jag har laddat med pengar. Man ringer till fasta telefoner i Sverige för 0,164 kr i minuten! (Behöver förhoppningsvisvis inte ringa från min svenska mobiltelefon förutom vid situationer där man verkligen behöver få tag på någon medan man är ute)

Idag blev istället mitt mission att promenera från Holborn till Primark som ligger nere vid Oxford Street. Daniel och jag stod vid korsningen ovanför hans skola, Holborn Station, och han pekade åt väst. Lovade att det skulle ta 15-20 minuter. Jag anade att Daniels tids- och riktningsuppfattning skulle vara vad den vanligtvis är, men tänkte att om jag kommer fel spelar det ingen större roll. Det är bra att få en egen uppfattning om hur man tar sig till olika saker till fots!

Gick förbi China Town på vägen. Gick inte in i det för det är bara restauranger och jag har redan varit utanför dem förut. Skönt att jag turistat alla andra gånger jag varit här så jag slipper göra hela turistandet igen! När 20 minuter hade gått stod jag mitt på Piccadilly Circus (Bilden med reklamskyltar nedan!). Därifrån uppfattade jag av en busskarta att jag borde ta Regents Street och sedan vidare. Dock måste jag tagit Regents Street åt fel håll o hamnade vid en park. Gick förbi Vattenfalls Londonkontor på Pall Mall. Roligt!! Tyckte det borde ha varit Hyde Park eller Regents Park, men det visade sig vara St James Park och låg breve Buckingham Palace (bilden med guldstatyn). Jag gick förbi palatset och hamnade vid Victoria Station. Då hade jag gått i två timmar ungefär. Var trött. Tog tunnelbanan två stationer rakt norrut och kom till Oxford Circus.




Sen gick jag åt fel håll på Oxford Street (såklart!), och kom till slut fram till Primark. Köpte två paket svarta strumpor för 2 Pund. 7 strumpor i varje paket. Daniel fick ett paket med dyra strumpor (alla priser är relativa inne på Primark - de kostade 3 Pund för 5 stycken) och ett paket med billiga strumpor. Totalt gick shoppingturen på 9 Pund för 25 par strumpor. Kollade på ett par tygskor som kostade 2 Pund men lade tillbaka dem. Måste lägga pengar på mat istället. Jag gillar Primark, de har bra priser o mycket skitsaker egentligen. Ibland hittar man riktiga fynd! Ska hålla ögonen öppna för de borde få in vårgrejer snart.

Vi lagade en repris från igår till middag, med variation på proteinet. Festmåltiden innehöll:
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 creme fraiche
  • 1 burk ärtor
  • massor av ris
  • 2 burkar tonfisk
Vi lagade mycket så vi slipper laga mat imorgon! Det blev 4 stora portioner á la 11 kronor styck. Börjar bli en sport i att laga och handla billig mat. Faktum är att ingen av oss gillar att göra av med pengar på mat... Tycker ni att det ser aptitligt ut? Det gör det faktiskt inte men det är gott. Och huvudsaken är att maten inte är torr. :)




Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men det blir antagligen en sväng till Road House för att träffa Christine från Coopen. Jag har inte googlat stället än, men räknar snabbt ut att det borde vara nån engelsk bar i närheten.  :)

Lilla hesten där hemma







Tar du hand om vår sötnos Josefine? Jag saknar honom och jag glömde tavlan du gav mig i julklapp..

Kaffebryggardagen!

 

Vaknade rätt sent, men med goda visioner om att gå ut för att fixa en massa saker. Lagade lite frukost och jag åt av den Kalles Kaviar som jag fått av chefen när jag slutade på jobbet. Namnam vad gott det smakar med sådant som man inte kan få tag på här! Varmvattnet här strular. Och elementet är på bara när det själv vill. Kyligt inomhus med andra ord, vilket  betyder att sockor ska vara på hela tiden. Daniel hyr mina röda.

 

Daniel började spela dator o jag gjorde en online-ansökan till en skola i London. Sista ansökningsdag är på fredag så det är lite bråttom ifall jag ska få in en ansökan. Att ansöka till skolor i London är annorlunda; man ska inte bara skicka in betygen, utan dessutom ett personligt brev samt referenser. Och någon referens hade jag ju inte. Letade reda på numret till min gamla rektor och ringde honom. Sedan skickade ett mejl där jag förklarade varför jag behöver hans hjälp och vad han behöver göra. Vips, hade flera timmar gått.

 

 

Vi skuttade ut på eftermiddagen någongång. Daniel behöver ett par skor till sin kostym så det var vad vi hade i kikaren. I hemlighet behövde jag också skor. Men det är inte riktigt försvarbart nu när jag inte hittat nåt jobb ännu.. Hursomhelst hittade vi varken skor till mig eller Daniel för vi råkade gå in på John Lewis (ett stort fint varuhus med ganska dyra saker). Där hittade vi en kaffebryggare som Daniel lovat sin farmor att köpa för julklappspengar. I samma varuhus fanns en jättejättefin matvaruavdelning utan en massa röda Half the Price-lappar. Vi hittade bara bra saker som färsk kyckling, ris, en jätteburk med oliver för 2 pund, creme fraiche och vitlök. Resultatet blev en jättegod matbit som inte ser jättegod ut. Se själv:

 


Det enda som inte verkar gå att köpa någonstans är faktiskt vanligt bordssalt. Jätteirriterande. Som tur var snodde daniel salt när vi var på McDonalds igår. Vi fick dela på EN påse. Jätteroligt att maten blev 10000000000000 gånger godare av den lilla påsen – det övertygade till och med Daniel som tjatat om att han ALDRIG behöver salt på sin mat. Imorgon ska vi leta efter salt i Sainsbury´s för vi har redan kollat Tesco.

 

Ikväll ska vi dricka kaffe. I vår fiiiiiina svarta kaffebryggare. Jag vill döpa den – men Daniel tycker att man inte ska bli alltför personlig med den för då kanske den tror att den kan brygga dåligt kaffe o komma undan med det!

Upp till bevis nu kaffebryggaren!

 

 


Nu har jag fixat....

....datasladden och kan lägga upp bilder.

Vissa bilder är säger mer än ord. Kolla hur nöjda vi var med våra BigMac´s igår!




Daniel fejkade ett happyface för han hade inte fått sin mat när jag tog bilden.






Vi kommer inte ha råd med lyxmat ofta. McDonald´s räknas som lyx i vår budget. 3,89 Pund för ett meal. Med överslagsräkning blir det runt 45 kronor.

Lillmamman (jag) tipsar om stora middagar som man kan ha till lunch nästa dag!

I´m at London-time, baby!

Anlände till London, Heathrow, genom dimma och bara 10 minuter sen. Det bästa med att resa till London är att man alltid känner att man tjänar en timma på att resa hit. Det tar alltså runt 2 timmar hit, och 4 timmar till Sverige? Trots att man sitter 3 timmar på planet. Jag gillar att man ligger en timme ”efter” i London. Har redan hunnit glömma bort den lilla tidsskillnaden när jag bad Per logga in på Skype! (Han tyckte att det var för sent för pratstund när klockan var 23 här.)

Jag har inte varit speciellt nervös inför att resa hit. Så här i efterhand känner jag att jag verkligen packade för tungt. Det finns inget utrymme kvar i någon av mina två väskor. Den stora vägde 22 kilo och fick en shysst orange lapp märkt med detsamma av incheckningen på Arlanda. Den lilla vägde bara 11 kilo. Den hade jag med mig på planet. Jag älskar SAS – har åkt Ryan Air till London 3 ggr tidigare och det är såååå stressande att de är helt överdrivet nitiska med övervikt eller oversize på bagagen.. Den här gången var jag bara pyttelite nervös för att få betala övervikt. Tur att Daniels (för övrigt enda) väska vägde 9 kilo. Från Heathrow tog vi en taxi – chauffören jämrade sig över att tjejer har så tunga väskor jämt. Daniel fnissade. Jag tänkte att jag aldrig hade orkat släpa två tunga väskor i Londons labyrintaktiga tunnelbana!


Daniels lägenhet ligger i Holborn. Pillar in en länk så ni kan titta var det ligger:

http://maps.google.com/maps?hl=sv&source=hp&q=kirby%20street%20london&lr=&um=1&resnum=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=il&tbo=0


Vi lämnade väskorna och skyndade till McDonald´s som ligger en gata bort. Det var jättejättejättemumsigt att få äta något för första gången sedan morgonens stressiga frukost. Åt BigMac´en på säkert 3 minuter.  Efteråt gick vi in på en Sainsbury´s Local som är en engelsk matvarukedja. Londons svar på Coop Nära typ. Det var så roligt att handla där för de hade satt Halva Priset-lappar på nästan allt. En aning överdrivet faktiskt, och ännu roligare var att jag o Daniel började argumentera för om det var värt att köpa flera av en sorts vara bara för att vi sparade 5 kronor på det. Till slut tog vi förnuft tillfånga å köpte bara en. Kassörskan tipsade om nåt klubbkort på affären och jag var inte snabb med att göra bort mig, sa "Thanks for the tips!"
Kassörskan såg ut som ett frågetecken och jag tyckte det blev olidligt pinsamt å pep iväg snabbare än snabbast.

Imorgon ska jag kolla efter en sladd som man kan koppla mellan mobiltelefonen och datorn, o förhoppningsvis få in lite bilder på sidan. Vill egentligen inte skriva om väder o vind - men här är plusgrader å lite mysigt snöblandat regn. Äntligen lite NORMALT klimat! Taxichauffören tyckte det verkade rent av galenskap med våra -20 grader. Tydligen hade en del engelska tidningar rapporterat om det.

Nu ska jag fånga lite sömn. Måste vara utvilad och taggad på äventyr imorgon. Vi ska ta en dag på stan - förhoppningsvis kan jag göra några reafynd innan allvaret med jobbansökningar börjar! :)


RSS 2.0