24 Juli 2010



Bokade just flighten till Sthlm till den 5e Aug. Landar 14.05. SE UPP!

Kommer att vara kvar i Stockholmen fram till fredagen den 13e augusti. Det verkar som att jag hamnar på samma plan som min kollega Egil då. Det blir skoj. Satsar på att tjata hela flygresan tills hans öron vissnar.

Just min melodi. Är på riktigt gott humör just nu.  Har fattat ett väldigt bra beslut måste jag medge. Men så är det ju så här: "ibland gör man rätt ibland gör man fel - lev med det"




Här kommer en glad video på mig när jag åker gräsklippare i London! Ta en titt!


22 Juli 2010




Jobbar kväll varje dag - därför har det inte blivit så mycket bloggskrivande sista dagarna.
Skulle bara säga att I´m still alive and kickin'! Men det är väldigt mörkt när jag går hem.


16 Juli 2010



Ikväll är det den sista gången jag får träffa Christine på läääänge. Hon åker hem - så vi ska ha en sista måltid för henne på sushistället. Hon är en riktig pärla, Christine. Jag kommer att sakna henne här i London.

Dagen spenderades L E D I G. För en gångs skull. Precis vad jag behövde.
Jag och Daniel gick till en agency för lägenheter och de visade oss en som inte ens kommit ut på annons ännu. Kändes ganska Sex And The City-känslosamt. Lite tur att få se den faktiskt. Den är en ganska bra deal för oss skulle jag tro - om vi lyckas pressa priset till 250 pund i veckan. Det är ganska mycket med 10 000 SEK i månaden + räkningar. Tyvärr vad man får räkna med här.

Gatan utanför är en rätt trafikerad väg, men utsikten är fin. Sovrummet har en dörr man kan stänga, rejäla garderober och ordentlig säng. Utanför sovrummet finns ett litet rum där det egentligen bara står två puffiga GRÖNA soffor. Jag gillade dem men Daniel hatade dem direkt och tycker att de tar upp all plats i rummet. Dock behöver vi nog en varsin när allt kommer omkring. Hallen hade ett matbord, köket hade tvättmaskin och ugn. Toaletten var nyrenoverad. Jag gillade paketet.

Vi ska ta en sväng dit imorgon igen för att titta igen, och för att få besked från Landlorden om han kan tänka sig att pressa priset lite. Vi kommer även att titta på en annan lägenhet i närheten. Båda lägenheterna ligger några minuter från där vi bor nu - och ska vi vara ärliga vill vi helst inte flytta ur centrala stan. Tydligen kommer alla priser att gå upp väsentligt under September när alla studenter söker bostäder - så kanske är det värt att hyra ut Daniels gamla lägenhet till någon vi känner. Känner vi någon som kan tänka sig att bo i vår fina skokartong månne? Någon som vill bo i centrala London en månad? :)


13 Juli 2010



Fångade den utomordentliga reservplatsen 344 (!) på Karolinska Institutet.
I mitt sistaval, som var Örebro Universtitet - eller om det var Umeå - fångade jag 209:onde plats! Däremot kom jag in på Socionomlinjen, inriktning specialpedagogik. Men det vill jag inte gå.

Med andra ord blir det inte Stockholm till hösten för mig. Iaf inte för att plugga. Jag tänker att jag ska jobba kvar här o samla pengar till mina framtida studier. Ska göra mitt bästa för att inte snåla för mycket, att leva bra och sunt - men att ändå spara undan lite peng. Det ska nog gå bra tänker jag.

Ikväll kommer Daniel hem från Sverige. Jag har saknat honom. Nu har vi inte setts på länge. Det var skönt att få lägenheten lite för sig själv för jag har egentligen enbart jobbat hela helgen. Inte mycket energi över alls. Jobbet har varit rätt så grovjobbat - vi har fått mycket gjort och jag känner mig nöjd med min insats. Jag är glad att kunna berätta att jag är duktig i mitt arbete. Tyvärr har jag försovit mig 3 dagar sedan jag kom hem. Daniel får komma hem å vara väckarklocka nu tycker jag. Självklart får jag ju jobba in det jag är sen - så det är ju inget som är katastrof. Jag gillar inte att jag är så dålig på att hålla tider fast jag vet att jag inte har all tid i världen - eller privilegiet flextid på jobbet!



10 Juli 2010


Och jag är tillbaka i London...

Det var ledsamt att lämna Stockholm på ett sätt. Men den här gången kändes det på ett vis väldigt bra och för en gångs skull tyckte jag att jag kände mig vuxen på flygplatsen. Mamma och Josefine fick långalånga kramar och lovord om att vi ses snart igen. Jag lovade Daniel att inte störta så att han behöver leva utan sin andra hälft.


På flygplatsen strötittade jag i TaxFree'n men konstaterade ganska snart att det inte ens fanns något där jag behövde eller vill ha. Dessutom var det dyrt. Och jag såg ut att vara ganska stylad - men plånkan säger annat. Om man lever på samma månads lön varje månad, då är man inte så rik även om man har en rätt så hög lön. Men iaf. Jag kände att jag lugnt och vuxet-look-alike kunde strosa runt å titta lite. I passkontrollen tog de förgivet att jag skulle med Londonflighten.


På flygplanet tänkte jag tyst att jag inte orkade med att ha nån brevid mig. Jättemärkligt. Som om det var min sista önskan till Gud (innan jag skulle dö en flygplansdöd) fick jag tre säten för mig själv medan rästen av planet nästan var proppat. Jag tänkte att det var nog för att jag hade trenchen och ett fint efternamn. Jag fick ett glas rött vin till min tonfiskmacka. Prisvärd flight. 3 säten och utomordentlig service för 600 SEK. (arbetsskada att ange currency så fort det handlar om pengar).


Jag dog inte och landade i London på utsatt tid. Ringde mamma och sa att jag levde. Lovade igen att snart ses vi, bad henne krama syster. Hoppas verkligen att kramen gick fram till henne. Jag saknar henne mest av alla. Josefine du är en storfavorit!


Jag snålade bort valet av taxi, lite eftersom tunnelbanan fortfarande åkte. Sedan raka vägen till McDonalds för att fylla på fettreserven. Man skulle kunna tro att jag bodybuildar. Jag har ångest för min vikt. Jag packade springskor och dessa ska användas. En vision är också att jag ska försöka äta mat med lite näring i framöver. Har pratat med finska brudarna på jobbet om det (varför pratar tjejer så ofta om sin viktångest?) och jag fick tips för magont - äta frukt innan lunch för att näringen ska nå fram i kroppen bättre!


Självklart försov jag mig morgonen efter. Så korkat av mig. Sprang till tunnelbanan och ringde och meddelade mig. Sommarchefen svarade och han tyckte att jag kunde låta bli att komma in alls! Jag fick panik och konstaterade att jag är avskedad. Och så blev jag inte det! ;PPPppppPPpP
De ville bara att jag skulle ta kvällspasset istället. Så då gjorde jag det! ;PpPppppPPPp


Jag gick runt på marknaden på Leather Lane, två gator från Kirby Street där vi bor. Köpte nya solglasögon för Daniel tjuvade mina (så himla elakt gjort). Sedan köpte jag utgångna tidskrifter från ett av tälten. Tjocka, stora tidningar med bilder av sommarens mode i. Väldigt ytligt gjort av mig. Men jag älskar verkligen känslan av sådana. Kändes som att lugnet hos mig äntligen hittade hem till min kropp igen och jag promenerade hem igen.


För att summera tiden i Sverige: Jag träffade nästan alla jag ville träffa. De viktigaste träffade jag flera gånger och länge. Jag pussade på min häst. Avgudade min tjocka katt Bejron. Pussade på syrran i all oändlighet. Var vaken dag och natt. Kort sagt gav 5 dar i Sverige mer än väl vad jag längtat efter. Har svårt att bestämma mig för om 6 dagar eller 30 dagar hade varit nog. Men jag kommer nog tillbaka i Augusti för påfyllning.


03 Juli 2010


Nu åker jag till Sverige!
Ses där!

RSS 2.0